Panduan Borong China Secara Mudah & Selamat di 1688.com

Hello Bos! Tengah Cari Supplier Barang Murah-Murah Ke?
Sini Saya Tunjuk Lubuk Supplier “HOT!” Punya!
Borong Secara Online Dan Guna Phone Je!
Hello Bos!

Mula-mula sekali, kasi saya perkenalkan diri dulu!

Nama saya Nigel Ong!
Saya dah jalankan bisnes trading (borong barang dari China dan jual di Malaysia) ni sejak tahun 2014 lagi.

Masa mula-mula dulu, saya borong barang sikit-sikit secara online menerusi website Taobao.com. Antara barang yang saya borong adalah seperti armband untuk handphone, car visor organizer, seluar jogging, key holder dan macam-macam lagi la. Saya beli barang-barang tu direct dari China menerusi web Taobao.com. Kemudian, bila barang dah sampai.. saya jual semula kepada kawan-kawan dan juga secara online guna fanpage, instagram, mudah.my dan sebagainya.

Untung? Memang boleh tahan la!

Tapi selepas beberapa tahun buat bisnes trading ni… Saya jumpa lubuk yang lagi power dari Taobao.com

Boleh katakan, hampir semua barang yang ada di Taobao, ada juga di lubuk baru ni. Malah, harganya juga selalu lebih murah!

Bila harga supplier lebih murah! Maka untung saya lebih besar la!

Cuma, di lubuk baru ni, saya kena beli borong banyak sikit!
Kalau di Taobao, saya boleh beli 1 unit sahaja!
Tapi di lubuk baru ni, saya kena beli banyak sikit… sama ada 5 unit, 10 unit atau belas-belas unit! Bergantung pada produk dan juga syarat supplier tu!

Bagi saya, ianya tiada masalah…. sebab memang sebelum ini pun saya selalu borong barang dalam kuantiti 10-20 unit untuk sekali order!

Cuma… Ada satu masalah!
Tapi…. Ada Satu Masalah!
Masalahnya, dalam website lubuk baru ni, kita tak boleh beli direct macam di Taobao.com

Kalau nak beli barang-barang dari supplier di website ni, kita mesti kena guna agen. Agen ni kira macam orang tengah la… Sebabnya, website ini sebenarnya, adalah khas untuk peniaga-peniga di China sahaja. Supplier yang jual barang-barang di website ini, hanya buat penghantaran dalam negara China sahaja! Mereka tak layan dan tak terima order jika kena hantar barang ke luar negara.. iaitu luar dari China.

Jadi, untuk mengatasi masalah ini… kita kena pakai agen yang tinggal di China.

Tugas agen tu.. belikan barang yang kita mahu dari supplier di website tu.
Supplier akan hantar barang kita tu ke alamat agen kita yang duduk China tu.
Kemudian, bila barang tu dah sampai pada agen, agen akan pos pula barang tu dari China kepada kita di Malaysia.

Ringkasnya.. Supplier (di China) —-> Agen (di China) —> Kita (di Malaysia)

Nampak tak dia punya flow?

Tapi.. ada satu lagi masalah besar disini!
Boleh percaya ke agen tu? Mana nak cari agen yang boleh dipercayai?
Mana Nak Cari Agen Yang Boleh Dipercayai?
Hah! Ini yang saya nak cerita ni!

Masa saya mula-mula buat dulu, ada banyak juga lah agen yang saya try.
Macam-macam masalah saya dah jumpa!

Agen senyap bila dah beli barang!
Bila dah beli barang dan barang dah sampai pada mereka, kita suruh pos.. dia caj tak masuk akal pula!
Lagi sadis… barang dah pos ke Malaysia, tapi dah masuk berbulan-bulan barang masih tak sampai depan rumah.
Bila minta nombor tracking, diorang kata takde pula!

Tapi bos jangan risau….. semua agen-agen tak boleh pakai tu, saya dah try dan dah buang dari list.
Saya takkan rekemen agen yang tak boleh pakai ni kepada bos!.

Lepas dah cuba banyak-banyak agen tu, akhirnya saya dah jumpa agen yang boleh dipercayai dan senang untuk berurusan! Lagi best! Boleh berurusan dengan mereka guna smartphone je!

Dengan agen ni, saya dah borong banyak barang dari lubuk panas tu dan semua barang yang saya order! Sampai dengan selamat!

Eh? Apa Website Lubuk Hot Tu?
Eh! Lupa pula saya nak bagitahu pasal website lubuk baru yang HOT! tu!

Baiklah…. alamat website lubuk hot tu ialah… http://www.1688.com
Kalau bos pergi website tu.. memang dia akan keluar website bahasa cina!
Sebabnya…. macam saya dah cakap tadi, website tu sebenarnya untuk peniaga-peniaga di negara China sahaja! Sebab tu lah dia buat web tu pakai bahasa cina.

Tapi! Jangan risau, boleh translate ke English guna google translate.

Kalau bos pergi ke website tu dan cuba terus beli direct di web tu.. memang takkan lepas punya.
Cuma boleh tengok-tengok je! Kalau nak beli! Ada teknik dia!

Jadi, untuk membantu dan memudahkan bos dapatkan barang-barang supplier yang murah dari website tu.

Saya dah buatkan satu panduan khas yang lengkap untuk bos!
Memperkenalkan…. Rahsia 1688!

Advertisements

Rahsia Otai Bisnes Shopee

Untuk Anda Yang Masih Tercari-cari “Port Power” Untuk Menjual Barang-Barang Anda Secara Online!
Mari Saya Tunjukkan Cara Bagaimana Berniaga Di Shopee Dengan Betul Sehingga Mampu Menjana Sale 4 Angka Seminggu!
Assalammualaikum & salam sejahtera!.

Ya! “Port Power” yang saya maksudkan itu adalah website / apps Shopee!
Saya yakin, anda mesti pernah dengar pasal Shopee kan?

Mungkin anda juga pernah beli barang di Shopee tu!
Tapi, rugilah kalau asyik keluar duit sahaja bila masuk dan guna apps Shopee tu!
Apa kata kita tukar dan buat duit pula dengan apps Shopee tu?
Caranya… Dengan kita jual barang dan jadi peniaga pula disitu!

Apa Yang Best Jual Barang Kat Shopee?.
Shopee ni lebih kurang sama je macam ebay, lelong dan juga lazada.
Ianya sebuah website marketplace! Iaitu tempat orang ramai boleh menjual dan membeli barang!
Bahasa mudahnya.. Shopee ini adalah sebuah PASAR! Tetapi secara online!

Kalau nak cerita apa yang best jual barang kat shopee ni! Memang banyak sangat kelebihan dan keistimewaannya!

Lebih-lebih lagi kalau sebelum ini, anda pernah menjual di FB atau Instagram serta menggunakan Whatsapp untuk Close Sale! Memang leceh sikit kalau guna cara tu!

Nak kena layan satu-satu customer untuk dapatkan sale!
Tapi kat Shopee, proses jualan itu jadi lebih mudah!
Tak perlu dah nak layan satu demi satu customer!

Hanya perlu letak gambar produk, letak maklumat produk dan letak harga! Siap!
Kalau ada orang beli! Nanti akan dapat notification dari pihak Shopee!
Tak perlu dah 24 jam tenung handphone dan berbalas mesej di Whatsapp sebab dok layan customer yang belum tentu pun nak beli!

Apa yang paling menarik! Di Shopee ni, pelawatnya ramai! Ramai giler! Secara kasar! Bilangan pelawatnya dianggarkan seramai 15 juta orang sebulan!.. Iaitu kira-kira 500,000 orang sehari!

Ramai giler kan? Kalau anda buka kedai kat KLCC pun belum tentu boleh dapat pengunjung/pelawat seramai itu!

Apa yang lagi-lagi-lagi best pasal shopee ni! Pelawat-pelawat kat website/apps Shopee ini!
Mereka adalah golongan yang mempunyai keinginan membeli yang tinggi!
Sebab itulah mereka masuk/buka apps Shopee! Sebab nak beli barang!

Tidak seperti di Facebook atau Instagram.
Di Facebook & Instagram.. kebanyakkan orang.. buka/ masuk apps tersebut adalah untuk bersosial sahaja! Cuma segelintir kecil je yang masuk ke FB & Instagram untuk cari dan beli barang! Sebab tu kalau nak jual barang kat FB & Insta payah sikit.. nak kena pujuk dan belai dulu customer kat whatsapp.. barulah mereka akan beli!

Eh! Banyak lagilah kelebihan berniaga di Shopee ini!
Kalau nak tahu lebih details pasal kelebihan berniaga di Shopee ni!

 

Ebook Panduan Ujian Psikometrik Kemasukan Perkhidmatan Awam Edisi 2018

psikometrik

Tak tahu nak prepare apa untuk UJIAN PSIKOMETRIK? Gagal ujian ini boleh menyebabkan anda gagal jawat jawatan yang didamkan.

Usah risau. Kami tahu bagaimana untuk anda LULUS. Nak tak?

Untuk kemasukan perkhidmatan awam terkini, diwajibkan menduduki Ujian PSIKOMETRIK. Jika sebelum ini ianya lebih dinamakan penilaian SAHSIAH dan MINAT, tapi kini dalam skop yang lebih terarah.

Penilaian ini sebenarnya adalah tambahan kepada peperiksaan yang mengukur kekuatan minda, ingatan dan kefahaman terhadap ilmu. Psikometrik pula lebih kepada instrumen untuk mengukur pola-pola tabiat dan tingkah laku seseorang.

Ianya penting untuk pihak kerajaan memilih mereka yang layak untuk jawatan tertentu.

Tetapi bagi calon, ianya lebih menekan. Calon tak kisah jawatan apa kan? Kita nak kerja. Nak ada gaji. Tak best pulak bila diuji macam ni..

Kami faham semua tu.

Kita dah bersama calon sejak tahun 2008/09. Kita faham impian calon nak jawat jawatan kerajaan. Nak bantu diri, nak bantu keluarga. Untuk yang baru nak kerja, anda ada keperluan yang lebih untuk berkahwin, untuk keluarga. Kan?

Jadi tips penting supaya anda tak sangkut dalam ujian PSIKOMETRIK adalah;

TONJOLKAN NILAI POSTIF ANDA

SEMBUNYIKAN NILAI NEGATIF ANDA!

Senang tak? Kena faham, ujian ini mengukur dimensi berkaitan aptitud minda, kecenderungan minat dan tret personaliti.

Susah nak terang semua. Rasnaya lebih mudah kalau anda buat LATIH TUBI jawab soalan-soalan yang biasa di tanya dalam ujian ini. Kami dah kumpulkan semua maklumat yang anda kena tahu;

tip jawab soalan

contoh soalan

cara jawab soalan supaya tak tersasar

perangkap-perangkap PSIKOMETRIK

apa yang bakal menggagalkan PSIKOMETRIK anda

Sebenarnya ujian PSIKOMETRIK ini antara ujian penting untuk menyingkirkan calon. Anda pun tahu kan yang anda ada ramai pesaing. Calon dari seluruh negara berebut jawatan dengan anda. Kekosongan jawatan yang tak banyak memerlukan pihak suruhanjaya menyingkirkan calon dengan ujian-ujian penilaian.

Ianya sesuatu yang bagus untuk pastikan yang betul-betul layak sahaja terpilih. Tapi agak malang untuk yang ambil sambil lewa ujian ini dan gagal. Padahal beliau (ANDA!) layak untuk lulus.

AMBIL MUDAH, BUAT SAMBIL LEWA

Tak ada kesungguhan. Tak buat persediaan yang betul. Tak nak luang masa khusus untuk studi. Tapi itu bukan anda. Anda dah luang masa cari rujukan dan sampai ke laman ini kan?

Ebook Panduan Exam Pegawai Tadbir N41 25 Julai 2018 di Pulau Pinang

Tak Tahu Nak Prepare Apa Untuk

Peperiksaan Khas MPSP

PEGAWAI TADBIR N41

25 JULAI ini?

USAH RISAU! Anda berada di tempat yang betul! Anda bakal mengenepikan RIBUAN CALON yang lain yang tidak menemui laman web ini. TAHNIAH!

pegawaiTadbirMPSP

BELI SEKARANG

Persediaan Yang Anda Perlukan

# Himpunan Nota Ringkas

#Contoh Soalan & Jawapan

#Huraian Format 2018

# Pecahan Seksyen

Semua Calon Sedang KALUT!

Serius ramai yang mencari rujukan untuk exam 25 JULAI ini. Anda bertuah sebab dipanggil oleh pihak Majlis Perbandaran Seberang Perai (MPSP) untuk exam ini. Exam PEGAWAI TADBIR N41 sesi ini adalah untuk ambilan untuk Negeri Pulau Pinang.

Biasanya kerajaan negeri melakukan panggilan terus temuduga. Tetapi untuk kali ini (jarang berlaku), pihak MPSP memanggil calon-calon untuk peperiksaan bertulis (bukan online). Kami difahamkan ada beberapa sesi yang akan berlangsung 25 Julai ini. Ada sesi pagi dan sesi petang.

Ertinya, jumlah calon RAMAI! Tapisan akan dilakukan dalam pelbagai peringkat sebelum anda boleh menjawat jawatan yang ditawarkan iaitu Pegawai Tadbir N41 sesi ambilan 2018

Anda kena LULUS ujian ini. Mungkin kali ini rezeki anda. Di sebalik ramai calon yang memohon, anda terpilih untuk dipanggil ke sesi exam 25 JULAI ini. Tapi jangan gembira dulu, sebab sebenarnya anda baru melalui FASA #1. Tapisan peperiksaan. Masih ada 2 FASA lagi sebelum anda boleh menjawat jawatan kerajaan di Pulau Pinang ini.

TIM INFOKERJAYA Ada Rekod bantu lebih 80,000 orang calon sejak tahun 2009/10

Sejak tahun 2008, pakej rujukan daripada Tim Infokerjaya telah membantu lebih 80,000 orang graduan seluruh negara dalam kerjaya terutamanya peperiksaan kemasukan kerajaan. Tak percaya? Anda boleh lihat di ruangan testimoni antara mereka yang telah berjaya sebelum anda.

Satu perkara yang anda kena sedar, anda bakal bersaing dengan ramai calon lain untuk merebut jawatan PEGAWAI TADBIR N41 ini. Apa yang bakal membezakan anda dengan calon lain adalah, bagaimana persediaan anda untuk menghadapi PEPERIKSAAN ini. Anda sampai ke sini pastinya kerana anda sedang melakukan persediaan untuk berjaya nantikan?

TAHNIAH untuk anda kerana usaha tersebut telah membawa anda ke sini! Lihat antara mereka yang telah berjaya dengan rujukan Tim Infokerjaya untuk sesi peperiksaan sebelum ini;

Anda kena berjaya tahun ini

Calon yang memohon untuk kerja kerajaan terlalu ramai. Jika anda GAGAL tahun ini, mungkin tahun sesi yang akan datang anda tak dipanggil lagi. Peluang dibuka untuk calon lain pula

Mungkin format ambilan akan berubah dengan pertukaran Pengerusi SPA yang baru (peperiksaan tahun 2013/14 Pengerusi SPA adalah Tan Sri Mahmood Adam, tahun ini di bawah Pengerusi SPA yang baru)

Mungkin kadar tapisan lebih ketat berbanding sekarang (sebelum ini temuduga terus kepada jawatan, sekarang tidak terus jawatan, anda MUNGKIN akan di bawa ke sesi ‘Accessment Center’ dulu). Mungkin sesi akan datang tapisan lain

… dan banyak lagi kemungkinan yang anda tak boleh nak jangka!

Anda tak ada pilihan lain.. Anda kena BUAT SEHABIS BAIK untuk sesi 25 JULAI ini!

Tim Infokerjaya telah membantu ribuan calon graduan sebelum anda. Anda yang lulus pada kali pertama ambil, anda yang dah 6 kali duduki peperiksaan baru lulus. ada yang 3 kali ambil peperiksaan dan akhirnya lulus setelah tahun ke-3 itu mereka ‘terjumpa’ Tim Infokerjaya

Kami tak pernah menjanjikan anda akan lulus, tetapi kami cuba sedaya upaya berdasarkan pengalaman yang kami anda untuk bantu anda. Nota-nota, tips dan contoh soalan disusun untuk menjadikan persediaan anda lebih berkesan berbanding calon-calon yang lain. Mereka mungkin berada dalam keadaan ‘pening + serabut’ dengan maklumat yang banyak dan tak tersusun.

Biarkan mereka. Apa yang lebih penting adalah ANDA!

Banyak sebenarnya kisah-kisah kejayaan pembeli sebelum ini. Cuba baca kisah-kisah perkongsian ini. Moga jadi motivasi untuk anda dan kejayaan anda tahun 2018 ini!

Pertama kali ambil terus LULUS!

lulus6

Berkali-kali ambil exam.. Akhirnya LULUS!

Ini rujukan yang mereka guna

Pujukan Peperiksaan Online oleh Tim Infokerjaya. Untuk peperiksaan 25 JULAI ini ianya khusus untuk peperiksaan PEGAWAI TADBIR N41. Rujukan ini adalah versi terkini mematuhi format 2018

pegawaiTadbirMPSP

Bukan buku tetapi ebook format PDF (softcopy) . Anda akan diberikan akses ke laman download untuk muatturun ebook ini apabila bayaran disahkan

pegawaiTadbirMPSP

TEMPAH SEKARANG!

Bagaimana Rujukan ini membantu anda

Ianya bukan soalan bocor atau soalan ramalan. Ianya lebih daripada itu. Soalan bocor ke ramalan tu tahap sekolah/universiti. Tinggalkan zaman tu. Kita nak masuk zaman pekerjaan. Kalau minda tu masih ada di kepala anda, ertinya anda masih belum cukup layak untuk masuk ke zaman kerjaya kerajaan tahun ini.

Apa yang anda perlukan adalah nota dan contoh yang betul untuk melakukan persediaan. Kita nak bersaing dengan ribuan calon yang lain. Biar mereka semua tu cari soalan ramalan/bocor (ada ke?) Tapi anda fokus kepada persediaan untuk jawat jawatan dan jadi pegawai yang berwibawa. Prestij!

Tim Infokerjaya susun nota dan rujukan yang akan bantu anda tahun ini. Rujukan ini telah berjaya bantu calon-calon sejak tahun 2009 hingga sesi peperiksaan terakhir 2017. Anda perlukan rujukan ini kerana ianya akan;

Jelas format 2018! Jika anda menggunakan rujukan 2013 – 2017, anda akan mengalami kerugian besar. Format telah diubah! Kami bantu anda faham format terkini!

Menjimatkan masa anda! Kami bantu anda dengan penyediaan Nota-Nota ringkas untuk persediaan pantas anda. Anda bakal jimat 72 JAM!

Bagaimana soalan ditanya! Kami bantu anda untuk buang gugup + ‘blur’ peperiksaan nanti. Contoh-contoh soalan dibina untuk memberikan gambaran jelas kepada anda bagaimana soalan ditanya.

… dan semua ini disusun rapi untuk bantu anda sukses sesi peperiksaan PEGAWAI TADBIR N41 sesi 25 JULAI ini. Selain pihak SPA, tiada yang lebih faham perjalanan tapisan peperiksaan exam ini setanding Tim Infokerjaya kerana kami telah bersama calon sejak tahun 2008/09 dan menyaksikan sendiri transformasi tapisan ambilan oleh pihak SPA termasuk pihak kerajaan negeri.

Siapa sangka format berubah lagi untuk sesi 2018 ini. Exam SPA tahun 2017 pada bulan SEPTEMBER yang menyaksikan perubahan format. Tetapi mengejutkan, untuk sesi OKTOBER ada lagi perubahan. Jadi format exam SPA SEPTEMBER dan OKTOBER ini tak sama! Dalam masa tak sampai 1 bulan pun format dah berubah ūüôā

Apa yang lebih menarik, sesi exam MPSP sesi 25 JULAI ini berlainan dengan sesi MAC 2018 ambilan kerajaan. Selalu berubah!

Tetapi anda tak perlu risau sebab kami tahu perubahan itu.

2018 perubahan besar.

Ini yang bakal anda dapat untuk bantu persediaan exam anda 25 JULAI 2018 ini.

HURAIAN FORMAT TERKINI SESI 2018 Percaya pada kami, faktor utama kegagalan calon adalah kerana tidak tahu format soalan. Anda akan tahu format terkini 2018 yang berbeza dengan 2013-2016. Ianya sebahagian dari format tahun 2017 tetapi ada bahagian yang tiada langsung dalam sesi kali ini. Bagaimana ianya boleh berlaku dan bagaimana penilaian untuk anda? Biar kami huraikan untuk anda!

HIMPUNAN NOTA RINGKAS PENILAIAN DAN PERJAWATAN Kalau anda nak studi sendiri semua memang berterabur lah. Jadi kami susunkan untuk anda NOTA RINGKAS berkaitan pentadbiran negeri-negara, dasar-dasar penting, perundangan, ekonomi dan banyak lagi! Anda perlu tahu sebagai senjata persediaan peperiksaan anda! Penilaian SEKSYEN A akan mempunyai skop ‘mencapah’ yang sukar dijangka. Kami bantu anda!

CONTOH-CONTOH SOALAN SETIAP SEKSYEN Untuk berikan gambaran yang paling jelas, kami bekalkan anda dengan contoh soalan untuk setiap seksyen penilaian. Jawapan diberikan. Jadi ianya umpama latih tubi untuk anda. Bayangkan calon yang terus masuk exam tanpa tahu bagaimana ianya ditanya dan dinilai berbanding anda yang tahu struktur soalan. Anda masuk dengan lebih tenang berbanding mereka yang mungkin TERKEJUT bila tengok soalan!

PECAHAN SETIAP SEKSYAN Tahukah anda dalam setiap ‘Seksyen’ terdapat pecahan tambahan yang bakal merungsingkan anda? Tak perlu risau, kami akan tunjukkan kepada anda bagaimana ‘pecahan dalam pecahan’ tersebut! Ianya penting supaya persediaan anda lebih ter’arah’ dan terpesong bila membuat persediaan.

Rujukan ini untuk anda!

pegawaiTadbirMPSP

Bukan buku tetapi ebook format PDF (softcopy) . Anda akan diberikan akses ke laman download untuk muatturun ebook ini apabila bayaran disahkan

pegawaiTadbirMPSP

TEMPAH SEKARANG!

SOALAN LAZIM

Adakah ini soalan bocor dari SPA?

TIDAK! Soalan SPA adalah sulit dan ianya tertakluk kepada Akta Rahsia Rasmi. Soalan yang diberikan adalah umum untuk memberikan gambaran jelas bagaimana soalan ditanya dalam sesi peperiksaan ini

Pasti lulus ke kalau saya beli rujukan ini?

Kita tak janjikan anda lulus. Apa yang kami sediakan adalah rujukan termasuk nota, contoh soalan dan penerangan jawatan untuk memudahkan persediaan anda. Jika anda rujuk ‘snapshot gambar’ di atas, RAMAI yang telah lulus dengan rujukan ini. Mungkin giliran anda tahun ini?

Nota ini baru ke lama?

Nota peperiksaan disemak dan dikemaskinikan setiap kali peperiksaan diumumkan. Kita nak ada dapatkan maklumat yang tepat terutama berkaitan isu-isu berkaitan terkini. Contohnya senarai menteri kabinet yang dah ada bezanya untuk tahun 2017 berbanding 2016.

Soalan ramalan ini pasti naik ke masa exam nanti?

Sekali lagi, ianya BUKAN SOALAN RAMALAN. Soalan yang diberikan hanya sebagai contoh untuk memudahkan persediaan anda

Berapa lama buku ini akan sampai ke rumah saya?

Ianya BUKAN buku tetapi eBook jadi tidak melibatkan POS. Anda akan diberikan akses ke laman download untuk muatturun semua komponen selepas bayaran disahkan. Proses semakan dan pengesahan mengikut giliran (maksimum 24 jam selepas bukti bayaran diterima). Ianya dalam format PDF dan memerlukan perisian Acrobat Reader untuk bacaan. Jika tiada software ini, boleh muatturun PERCUMA di sini (KLIK SINI UNTUK DOWNLOAD)

Jika ianya tidak membantu saya?

Jangan risau. Jika anda hadir peperiksaan dan dapati ebook ini langsung tidak membantu, anda boleh buat permohonan pengembalian wang dalam tempoh 2 hari selepas peperiksaan. Pastikan anda dah baca dan buat semua latihan dalam rujukan ini. Kami yakin ianya bakal membantu anda ūüôā

Ebook Rahsia Bisnes Tudung

Bagaimana Saya Jana Untung RM15,000 Sebulan Menjual Tudung, Walaupun Tanpa Premis!

Ini kisah dan pengalaman sebenar saya berniaga tudung  dengan hanya menggunakan modal dari duit PTPTN!

Assalammualaikum & Hi!Nama saya Madihah Mustafha!

Saya telah menceburi bidang perniagaan dengan menjual tudung sejak tahun 2012 lagi. Ketika itu, saya masih lagi sedang menuntut di sebuah IPT. Pada mulanya, saya hanya buat secara suka-suka sahaja. Saya hanya jual tudung ini kepada rakan-rakan terdekat sahaja.

Tapi lama-kelamaan, ramai pula yang nak beli tudung dari saya. Maklumlah, tudung yang saya jual ketika itu, memang kena dengan selera rakan-rakan yang rata-ratanya adalah golongan student. Tudung yang saya jual, harganya sedikit bajet, tetapi kualitinya tetap baik dan cantik!

Disebabkan permintaan yang semakin hangat! Maka, saya telah bertekad untuk menjalankan perniagaan tudung ini dengan lebih serius lagi.

Sebagai seorang yang bergelar pelajar ketika itu, saya memang tidak mempunyai modal yang besar. Jadi, nak tak nak, saya gunakan sebahagian duit PTPTN yang saya terima, sebagai modal untuk saya mula membeli stok!

Alhamdulillah! Bermula dari modal pertama yang berjumlah RM600…. saya berjaya “rolling” duit itu sehingga menghasilkan pendapatan 4 angka setiap bulan sewaktu saya masih lagi sedang belajar!

Perkara ini telah membuka mata saya dan saya nampak, bisnes tudung ini mempunyai potensi yang sangat besar!

Seronoknya Menjual Tudung!

Ini pula adalah borang poslaju yang saya isi setiap hari. Order dari customer sememangnya masuk hari-hari!.

Dulu, masa mula-mula bisnes, memang saya akan buat penghantaran setiap hari. Tetapi bila pelanggan dah makin ramai, saya buat penghantaran 2 kali seminggu sahaja. Tujuannya… supaya 5 hari lagi, saya dapat fokus untuk membuat kerja-kerja pemasaran & jualan.

5 hari saya akan fokus layan whatsapp, facebook dan ambil order. Lagi 2 hari, saya akan fokus uruskan pembungkusan produk dan penghantaran sahaja.

Secara purata, sale saya setiap hari adalah ratus-ratus ringgit sahaja, tetapi bila dikumpulkan seminggu… sebulan… ianya agak lumayan juga!¬† Lagi-lagi kalau tiba musim raya! Lagi masyuukk…. Boleh cecah RM25k sebulan..¬† semuanya hanya dilakukan dari rumah sahaja sambil-sambil jaga anak!

Bisnes Jimat Kos, Hanya Dari Rumah!

Nak mula buat bisnes tudung ni, tidaklah susah sangat! Kita boleh mula dengan modal beberapa ratus ringgit sahaja! Pulangannya juga agak cepat. Duit modal akan dapat dipusingkan dengan cepat! Lubuk jualan juga senang dijumpai.

Bila kita buat bisnes tudung ni…¬† Banyak sangat kos yang dapat kita potong dan jimatkan!
Sebabnya, bisnes tudung ini kita boleh buat dan mula dari rumah sahaja!

Penghantaran pun tak perlu pergi ke pejabat pos! Tetapi abang posmen yang datang sendiri ke rumah ambil barang! Dah jimat kos minyak dan masa disitu!

Dalam menjalankan bisnes tudung ni juga, saya tak gunakan model dan photoshot dalam studio yang memerlukan kos beratus, bahkan beribu ringgit untuk mengambil gambar setiap jenis tudung.

Cukup sekadar pelanggan saya yang jadi model menerusi feedback yang mereka hantar dan sekali-sekala, saya sendiri yang akan menjadi model. Ambil gambar pun guna handphone sahaja!

Bisnes Tepu? Banyak Persaingan?

Bila saya cerita pasal seronoknya buat bisnes tudung ni… ada juga yang kata… mereka nampak, bisnes tudung ni macam dah tepu dan terlalu ramai sangat orang yang menjual tudung. Jadi.. masih boleh cari makan ke?

Saya senyum je… memang saya akui, memang kita nampak ramai orang yang jual tudung… tapi.. dalam masa yang sama.. permintaan dan pasaran tudung ini juga sangat besar. Orang yang pakai tudung pada zaman kini, sangat ramai… malah, boleh saya katakan, majoriti wanita islam di Malaysia hari ini, memakai tudung. Tidak seperti zaman 60-an dulu, zaman-zaman P.Ramlee… zaman dulu, memang segelintir sahaja wanita yang memakai tudung.

Tapi hari ini, dari kanak-kanak, sekolah rendah, sekolah menengah, pelajar kolej & universiti, wanita bekerja dan wanita berumur… semuanya memakai tudung. Dan apa yang lebih menarik lagi, golongan wanita berhijab ini, akan terus membeli tudung walaupun mereka sudah mempunyai berpuluh dan beratus helai¬† tudung.

Boleh dikatakan hampir setiap bulan, mereka akan membeli tudung baru. Lebih-lebih lagi bagi golongan wanita yang kerap berada di luar rumah seperti wanita bekerja dan juga golongan pelajar. Mereka ini tidak akan putus-putus membeli tudung… sebabnya, setiap helai tudung yang dibeli, mempunyai nilai dan cirinya tersendiri yang berbeza dengan tudung yang lain, tambahan lagi, setiap helai tudung itu pula, hanya padan dipakai bersama beberapa helai baju sahaja.

Jadi, anda tidak perlu risau… walaupun sudah ramai orang yang menjual tudung, namun,¬† orang yang membeli tudung juga ada sangat ramai. Apa yang penting, anda perlu ada ilmu serta strategi yang tersendiri…. salah satu strategi yang boleh di gunakan.. ialah dengan mempunyai “produk killer”…

Mesti Ada Produk Killer!

Apabila kita buat bisnes tudung ni, kita mesti kena ada produk KILLER ! Produk KILLER inilah¬† yang akan buatkan tudung kita berbeza dari tudung-tudung penjual yang lain… dengan produk killer inilah nanti , bisnes dan jualan kita akan menjadi stabil pada setiap bulan!

Macam mana kita nak tahu tudung mana yang akan menjadi  produk killer?

Senang je! Produk killer ini adalah tudung yang paling banyak jualan dia.  Selalunya, dalam masa 3 bulan kita buat  bisnes tudung ni nanti,  kita dah boleh tahu, mana satu produk killer dalam banyak- banyak jenis tudung yang kita jual. Bila dah ada produk Killer.. Kita dah tak perlu promot sangat, sebab orang dah mula kenal dan tahu , mana nak beli tudung yang mereka sukai.

Atas ni adalah antara produk killer saya, sambil tidur pun orang sibuk whatsapp tanya pasal tudung ni ajeee.. Kalau bulan puasa, waktu sahur tu jugak lah customer dok sibuk whatsapp, dan close order terus! Banyak feedback customer yang saya simpan sebagai rekod untuk jualan tudung ni. Tengok ni!

TAK PAYAH dah nak guna model! Customer sendiri pakai je pun dah cantik.. hehehe!

Ada juga pelanggan yang tempah sekali banyak untuk satu group NGO, persatuan, guru sekolah dan banyak lagi.  Dari jual retail, saya juga jadi pembekal untuk stokis yang lain. Ianya long term stable income. Alhamdulillah..

Jadi,.. Siapa kata susah bisnes tudung ni‚Ķ? Insyallah, dengan ilmu dan cara yang betul!¬† Semuanya akan berjalan lancar dan dipermudahkan…

Buat  Tudung Jenama Sendiri!

Bila pelanggan dah mula ramai dan saya pun sudah ada modal yang sedikit banyak. Saya mula buat tudung jenama sendiri. Bila kita ada jenama sendiri , kita boleh letak harga yang sedikit tinggi. Tapi, ikut kualiti kain jugalah ye!

Kalau kualiti kain tak best, pelanggan pun tak suka. Bila pelanggan tak suka, nanti pelanggan tak nak repeat order lagi, sendu pula sell kita selepas tu nanti..huhu!

MadihahScarf , adalah jenama tudung yang telah saya bina sendiri sejak 4 tahun yang lalu. Beza tudung saya dengan orang lain sudah tentulah dari segi kualiti dan design. Sebab tu bila ada produk sendiri ni, kita perlu jaga serba serbi kualitinya. Masa ni nanti, kita hanya jual apa yang pelanggan kita nak sahaja. Pendapatan juga akan jadi lebih stabil dan berpanjangan.

Sebenarnya… banyak benda lagi saya nak cerita pasal bisnes tudung ni. Tapi sebelum saya cerita panjang lebar… Saya nak tanya anda satu soalan dulu….

Anda Berminat Nak Buat Bisnes Tudung?

Bila kita nak buat bisnes tudung ni, memang ada banyak juga benda yang perlu kita tahu.

  • Di mana nak cari supplier?
  • Apa tudung yang disukai oleh pasaran?
  • Kain jenis apa yang mahu digunakan?
  • Mana nak cari tukang jahit?
  • Berapa harga nak letak?
  • Macam mana nak ambil gambar yang menarik?
  • Kat mana nak jual?
  • Macam mana nak buat ayat iklan?
  • Macam mana nak tahu apa tudung yang pelanggan suka?
  • Dan macam-macam lagi perkara dan persoalan yang muncul!

Namun begitu, berita baiknya… Dalam sibuk-sibuk menjual tudung ini. Saya telah meluangkan masa lebih kurang sebulan, untuk menuliskan segala rahsia dan juga pengalaman saya sepenjang berkecimpung di dalam perniagaan tudung ini!

Alhamdulillah.. Lepas curi-curi masa sedikit selama lebih sebulan… maka, akhirnya….. Terhasillah EBOOK DUO ini…

Ebook “Rahsia Bisnes Tudung”Ebook Rahsia Bisnes Tudung¬† ini mengandungi 2 buah ebook!

Ebook pertama mengandungi ilmu serta pengalaman saya, bagaimana saya bermula, dari mencari supplier, mencari pelanggan, ambil gambar, buat ayat iklan,  dan pelbagai lagi pengalaman serta tips berkaitan bisnes tudung.

Apa yang menarik, ada satu bab di dalam ebook ini, saya ceritakan¬†Bagaimana Saya Menjana Untung RM15k Dalam Masa Sebulan¬†menjual tudung di bulan Ramadhan hanya secara online sahaja! Dalam bab ini, saya tunjukkan secara step-by-step, bagaimana saya membuat persediaan serta strategi di dalam menghasilkan keuntungan sebanyak itu. Saya pasti, jika anda baca pengalaman saya ini, anda juga boleh buat seperti yang saya buat, malah, mungkin lebih baik dan lebih banyak lagi keuntungan yang akan anda perolehi! ūüôā

Ebook Kedua pula, saya fokuskan kepada langkah-langkah menghasilkan tudung jenama sendiri!

Dalam ebook ini, saya senaraikan 4 perkara utama yang perlu anda ketahui dan uruskan apabila mahu menghasilkan tudung jenama sendiri! Setiap perkara tersebut, saya jelaskan secara terperinci.

Malah, saya turut berikan maklumat supplier yang boleh anda gunakan apabila mahu menghasilkan tudung jenama sendiri. Supplier-supplier ini adalah supplier yang boleh dipercayai, malah, banyak juga jenama tudung besar seperti Neelofar Hijab, Calaqisya, Apple Scarf dan banyak lagi, turut menggunakan suplier ini.

Apa Yang Terkandung Dalam Ebook Ini?

Baiklah! Untuk memberikan anda gambaran yang lebih jelas… saya terangkan apa yang terdapat pada setiap bab di dalam ebook ini!

BAB 1 : BELAJAR MENJUAL

Nyawa kepada setiap bisnes, adalah jualan (sales).
Tanpa jualan, sesuatu bisnes itu tidak akan dapat hidup dan tidak akan memberi apa-apa faedah kepada diri anda!

Disebabkan itu, langkah pertama yang perlu anda belajar terlebih dahulu , adalah belajar menjual!
Ya! Belajar menjual! Bukannya belajar menjahit atau belajar membuat tudung!

Saya sendiri, sepanjang 6 tahun saya menjalankan bisnes tudung.. saya tidak pernah sentuh mesin jahit untuk menjahit tudung! Skill penting dalam sesebuah bisnes, ialah skill menjual.. bukan skill membuat!

Ada 9 soalan yang perlu anda jawab untuk memudahkan anda membuat jualan. Anda dapat jawab 9 soalan ini, insyallah aktiviti jualan anda akan menjadi lebih mudah.

BAB 2 : APA & SIAPA?

Masih dalam fasa menjual. Dalam bab ini saya beritahu anda terus 3 golongan sasaran terbesar di dalam bisnes tudung. Anda tak perlu dah susah-susah nak fikir nak jual tudung kepada siapa. Targetkan sahaja tudung anda kepada 3 golongan ini!

Insyallah, dengan hanya target 3 pasaran ini sahaja, jualan anda pun dah boleh cecah 5 angka dan stok tudung juga akan cepat habis!. Takdelah timbul masalah stok terperap bawah katil lama-lama.. ūüôā

BAB 3 : SUPPLIER

Hah! Ini RAHSIA BESAR  di dalam ebook ini!
Saya bongkarkan 3 pembekal tudung yang saya gunakan sewaktu memulakan bisnes tudung!
Bukan sekadar nama sahaja! Tetapi complete saya berikan sekali dengan nombor contact serta alamat mereka. Anda boleh borong terus dengan mereka. Kualiti tudung yang mereka bekalkan, memang tiptop!

Satu perkara yang anda perlu tahu! Bila kita nak buat bisnes tudung ni.. kita tak boleh bergantung hanya kepada 1 pembekal sahaja. perlu ada 2-3 pembekal sebagai backup!

Dengan adanya 2-3 pembekal, insyallah anda takkan mengalami masalah tudung kehabisan stok dan sebagainya!

BAB 4 : TIPS GAMBAR MEMUKAU

Bila anda dah ambil tudung dari pembekal, langkah seterusnya adalah mengambil gambar tudung tersebut. Nak ambil gambar ini pun ada tekniknya! Bukan main ambil sahaja!

Dalam bab ini saya berkongsikan teknik dan cara mengambil gambar yang memukau dengan bajet yang rendah! Anda tak perlu risau, saya takkan paksa anda beli kamera yang mahal-mahal dan upah jurufoto profesional. Gunakan sahaja camera handphone anda. Itupun sudah memadai sebagai permulaan.

Apa yang penting! Model yang anda gunakan mestilah “real”!. Saya kongsikan banyak tips mencari model yang “real” di dalam bab ini!

BAB 5 : TEKNIK MELETAK HARGA

Ada 4 Tips utama yang saya kongsikan di dalam bab perihal harga ini!
Saya tunjukkan teknik bagaimana mengira harga kos dengan selamat! Perkara ini penting, kalau tidak, nanti penat sahaja anda jual beribu-ribu helai tudung, tapi sebenarnya tiada untung.

Dalam bab ini juga, saya kongsikan teknik, bagaimana untuk bersaing dan berhadapan dengan penjual-penjual tudung lain yang suka main dan lawan harga! Apabila anda tahu teknik ini, anda dah tak perlu gentar bila lihat pesaing anda turunkan harga tudung mereka!

BAB 6 : AYAT IKLAN

Hah! Bukan sahaja tips ambil gambar! Tips nak buat ayat iklan pun saya kongsikan dalam ebook ini!
Ada 3 jenis ayat yang boleh anda gunakan apabila ingin mempromosikan tudung-tudung jualan anda.

Ayat-ayat ini anda boleh gunakan sama ada di facebook ataupun instagram!

BAB 7 : LUBUK JUALAN

Stok tudung dah ada, gambar dah ambil, ayat  pun dah siap! Sekarang, masa untuk menjual!
Dalam bab ini, saya bukan share 2 atau 3 lubuk jualan… tetapi, saya kongsikan 10 tempat/lubuk yang boleh anda masuk untuk menjual tudung anda!

Anda boleh cuba masuk ke dalam semua lubuk ini… atau boleh juga cuba 2-3 lubuk yang anda rasakan mudah dan sesuai dengan diri anda.

Dengan adanya 10 lubuk jualan ini, adalah agak mustahil untuk anda tidak dapat menjual tudung anda!

BAB 8 : PACKAGING

Perkara ini mungkin anda sudah tahu! Tetapi dalam bab pembungkusan ini, saya kongsikan pihak supplier yang dapat membekalkan bahan-bahan untuk perkara berkaitan pembungkusan seperti plastik bungkus, plastik poslaju dan sebagainya.

BAB 9 : PENGHANTARAN

Dalam bab ini, saya kongsikan cara, bagaimana untuk mendapatkan kos penghantaran poslaju yang lebih murah dari kadar biasa. Saya juga tunjukkan cara, bagaimana anda tidak perlu lagi bersusah payah ke pejabat pos untuk membuat penghantaran, malah, abang posmen yang akan datang ke rumah dan ambil barang yang anda mahu poskan!

BAB 10 : CASE STUDY – BAGAIMANA SAYA MENJANA UNTUNG RM15,000 MENJELANG RAMADHAN.

Hah! Ini adalah bab yang paling HOT!
Dalam bab ini, saya tunjukkan step-by-step, bagaimana saya menyusun strategi untuk mendapatkan jualan dan keuntungan yang besar apabila tiba musim perayaan.

Dari mula memilih produk killer, pengiraan modal dan kos, proses order, tawaran pakej istimewa hinggalah kepada pengambilan staff pembantu dan penghantaran produk. 

Untuk case study ini, pemilihan masa dan tarikh adalah sangat penting! Anda perlu tahu, bila masa untuk bermula dan bila masa untuk selesaikan semuanya.

Fuh!! Memang mantap isi kandungan ebook ini!

Itu baru satu ebook… Ebook yang kedua, iaitu ebook tentang¬†“Menghasilkan Tudung Jenama Sendiri”¬†pula.. ada 4 Bab di dalamnya.

Namun begitu, saya tak dapat dedahkan keempat-empat bab tersebut di sini.
Hanya mereka yang mendapatkan ebook ini sahaja yang akan tahu apa isi kandungannya!

Secara asasnya, dalam ebook tersebut, saya kongsikan¬†senarai “Super Supplier”¬†yang dapat membekalkan kain yang berkualti tinggi untuk anda menghasilkan tudung jenama anda sendiri.

Saya juga kongsikan Tip Memilih Tukang Jahit! Ini adalah part yang paling kritikal. Silap pilih tukang jahit, memang hancurlah tudung anda nanti.

Makluman : Ini adalah merupakan sebuah eBOOK(electronic book) ianya adalah di dalam bentuk softcopy dan di dalam format PDF. Apabila anda membeli eBOOK ini, ia akan dihantar ke email anda dan anda perlu download ia ke komputer atau smartphone anda. TIADA buku fizikal yang akan dihantar atau di POS ke alamat rumah anda. .

Berapakah Pelaburan Untuk Saya Memiliki Ebook Yang Hebat Ini?

Terus-terang saya katakan! Nilai maklumat yang terkandung di dalam ebook ini adalah sangat bernilai dan bukan murah! Ianya adalah hasil daripada pengalaman sebenar saya menjalankan bisnes tudung sejak tahun 2012. Banyak info-info rahsia yang tidak mungkin akan di dedahkan oleh penjual tudung lain, telah saya dedahkan di dalam ebook ini!Harga untuk ebook ini.. Hanyalah RM150 sahaja!

Ianya sangat murah! Anda hanya perlu jual sekitar 4-5 helai tudung sahaja untuk cover kos pembelian ebook ini, yang mana, saya percaya, apabila anda sudah memiliki ebook ini, anda bukan sahaja mampu menjual 4-5 helai tudung, MALAH, insyallah, mampu menjual beratus-ratus, bahkan beribu-ribu helai tudung kelak!

Jadi, kos pelaburan untuk mendapatkan ilmu bisnes tudung ini sebenarnya, adalah sangat kecil jika hendak dibandingkan dengan potensi pulangan yang bakal anda perolehi kelak.

Tapi… untuk anda yang bertindak segera dan mendapatkan ebook ini hari ini juga, saya akan berikan harga mampu milik, iaitu pada harga serendah¬†RM60 sahaja!

Betul ke? Ya, Jangan terkejut! Memang serendah RM60 sahaja untuk masa terhad, sebelum saya mengubah fikiran saya!

Makluman : Ini adalah merupakan sebuah eBOOK(electronic book) ianya adalah di dalam bentuk softcopy dan di dalam format PDF. Apabila anda membeli eBOOK ini, ia akan dihantar ke email anda dan anda perlu download ia ke komputer atau smartphone anda. TIADA buku fizikal yang akan dihantar atau di POS ke alamat rumah anda. .

Oooops…Nanti Dulu, Jangan Buat Tempahan Lagi. Saya Ada Ebook Bonus Tambahan Nak Beri Kepada Anda!

Ada 2 buah ebook bonus yang mahu saya berikan kepada anda jika anda membuat tempahan hari ini!

Kedua-dua ebook bonus ini akan melengkapkan lagi pengetahuan anda dan akan membuatkan anda lebih yakin untuk memulakan bisnes tudung dari rumah!

Berikut adalah ebook-ebook bonus yang akan saya berikan kepada anda!

Bonus #1 : Produk Killer Musim Raya

Dalam ebook ini, saya kupas dengan lebih mendalam tentang mewujudkan “produk killer” di dalam bisnes tudung anda! Bagaimana untuk mencipta tagline untuk produk killer anda? Bagaimana untuk berurusan dengan pihak suplier dan tukang jahir apabila tiba musim perayaan?

Maklumlah, bila tiba musim perayaan, permintaan tudung memang akan naik secara mendadak! Jadi, anda perlu ada strategi agar tudung anda tidak mengalami masalah kehabisan stok atau tudung tak sempat siap menjelang hari raya!

Bonus #2 : Tips, Nasihat & Motivasi Bisnes

Setelah lebih 6 tahun bergelumang dalam dunia bisnes. Sememangnya banyak pengalaman dan nasihat yang ingin saya sampaikan kepada mereka yang baru-baru nak menceburkan diri dalam dunia bisnes.

Jadi, dalam ebook bonus kedua ini, saya banyak berkongsi tips-tips dan nasihat berkaitan bisnes, khususnya untuk golongan muda yang baru tamat belajar yang masih bujang dan belum berumahtangga. Bisnes sewaktu bujang dan bisnes setelah berumahtangga ada banyak perbezaannya.. cabarannya juga sangat berbeza.

Jadi, anda perlu rancang dengan teliti agar bisnes anda dapat terus survive walaupun setelah anda sudah berumahtangga dan sibuk menguruskan anak-anak dan keluarga.
Sememangnya ini adalah satu tawaran yang sangat berbaloi dan tidak boleh anda lepaskan!

Namun begitu! Ada satu berita buruk!

Bonus yang saya tawarkan ini bukanlah  untuk selama-lamanya. Saya berhak menarik bonus ini pada bila-bila masa sahaja. Jadi, pastikan anda mendapatkan ebook panduan ini pada hari ini juga sebelum saya tutup tawaran pemberian bonus ini.

Anda masih lagi ragu-ragu?

Mari saya berikan anda satu lagi tawaran hebat untuk anda!

Anda rasa RM60 ini macam tak berbaloi? Jangan risau. Buang segala keraguan tu. Kerana saya ada jaminan pulangan wang 100% jika anda rasa pelaburan anda dapatkan ilmu ini tidak berbaloi dengan harganya.

Jaminan Kepuasan 100% Atau Wang Anda Dikembalikan!

Dengan setiap pembelian ebook ‚ÄúBisnes Tudung‚ÄĚ ini, kami sertakan sekali dengan jaminan kepuasan 100% atau wang anda dikembalikan.

Jika setelah anda dapatkan ebook ini dan mendapati segala isi kandungannya langsung tidak mendatangkan faedah dan manfaat kepada anda dalam memulakan perniagaan tudung, saya akan pulangkan wang RM60 anda.

Ya, saya akan pulangkan wang anda TANPA BANYAK SOAL!

Setelah anda habis baca ebook ini, jika anda tidak berpuas hati, email kan sahaja kepada saya di admin@klikjer.com tentang rasa ketidakpuas-hatian anda itu. Saya akan pulangkan wang anda.

Sebenarnya kan… Jika anda lihat betul-betul tawaran ini, anda memang langsung takkan rugi apa-apa untuk dapatkan ebook ini. Segala risiko pembelian anda, pihak saya yang akan tanggung.

Oleh itu, anda tunggu apa lagi, cepat lakukan tempahan sekarang juga sebelum peluang pemberian Bonus Percuma di tarik balik pada bila-bila masa!

Klik butang tempah di bawah untuk lakukan tempahan pakej ebook Bisnes Tudung ini pada harga RM60 sahaja SEKARANG ..

Klik Gambar Dibawah Untuk Membuat Tempahan Ebook Ini Sekarang!!.
Makluman : Ini adalah merupakan sebuah eBOOK(electronic book) ianya adalah di dalam bentuk softcopy dan di dalam format PDF. Apabila anda membeli eBOOK ini, ia akan dihantar ke email anda dan anda perlu download ia ke komputer atau smartphone anda. TIADA buku fizikal yang akan dihantar atau di POS ke alamat rumah anda. .

P/s :- Usah ambil masa terlalu lama untuk bertindak! Anggap sahaja pelaburan ilmu sebanyak RM60 ini adalah merupakan titik permulaan untuk anda memulakan perniagaan dan menjana pendapatan dari rumah.

P/p/s:- Anda tidak perlu membuang masa sehingga 6 tahun untuk mencuba dan mencari sendiri “rentak” untuk menjalankan bisnes tudung¬† ini.¬†Ambil sahaja pengalaman saya¬†yang telah saya ebook kan ini. Ia lebih mudah dan pantas untuk anda bermula.

Sekian,

 

*

bisnes tudung

bisnes tudung bawal

bisnes tudung sendiri

bisnes tudung online

bisnes tudung untung ke

bisnes tudung tanpa modal

bisnes tudung neelofa

bisnes tudung shawl

bisnes tudung labuh

bisnes tudung jahit sendiri

design tudung sendiri

Rahsia Senang Bisnes Tudung‚Äé

cara memulakan perniagaan tudung

Pengalaman Dan Kesilapan dalam Berbisnes Tudung

Cara Jahit Tudung & Pakaian Tanpa Masuk Kelas

Cara Nak Mulakan Bisnes Tudung Online

Tips Bisnes Jual Tudung Online

Cara dan Rahsia Memulakan Bisnes Tudung Jenama Sendiri

 

 

Rahsia Jutawan Homestay

Perhatian kepada pemilik-pemilik homestay dan bakal pemilik homestay!

Mari Saya Tunjukkan Kepada Anda, Bagaimana Saya Menguruskan Homestay Hingga Menjadi Rebutan Ramai Pelawat Untuk Menempah…Bukan Sehari atau Dua hari.. Tetapi Berhari-hari!

Ini Sedikit Bukti Homestay Saya Menerima Tempahan Berhari-hari!

Berita Baiknya! Anda Juga Boleh TIRU Cara Saya Ini Dan Rasai Sendiri Nikmat TEMPAHAN MASUK BERTUBI-TUBI ke Homestay Anda!

Assalammualaikum salam hormat buat rakan-rakan pengusaha homestay dan BAKAL pengusaha homestay!

Adakah anda merancang untuk menjadikan rumah anda yang kosong sebagai sebuah homestay?

Atau..
Adakah anda sudah mempunyai homestay, tetapi, tempahan yang diterima .. lebih banyak daripada cengkerik yang berbunyi ‚Äúkrik ! krik!‚ÄĚ.. berbanding orang yang sebenar?

Atau…
Anda sudah ada homestay dan sudah ada yang menempah dan tinggal di homestay anda, TETAPI, banyak pula masalah yang dihadapi seperti barang selalu rosak dan hilang? Runner nak bagi kunci selalu hilang? Tension melayan karenah pelanggan?

Jangan risau!

Izinkan saya berkongi pengalaman saya dengan anda di dalam hal-hal berkaitan menguruskan homestay!
Insyallah, ianya bermanfaat dan akan dapat membantu anda menguruskan homestay anda dengan lebih berkesan dan lancar!

Siapa Saya?

Faridil AltrasBaiklah! Sebelum saya bercerita panjang lebar lagi, izinkan saya memperkenalkan diri terlebih dahulu!

Nama saya Faridil Atras , saya adalah pemilik kepada rangkaian homestay Fardain Place yang mana, telah saya mulakan sejak tahun 2014.

Alhamdulillah, dalam masa 4 tahun saya menjalankan dan menguruskan bisnes homestay ini, saya telah berjaya mengembangkan rangkaian homestay saya ini dari 1 buah sewaktu bermula, kepada 8 buah homestay di seluruh Malaysia. Pelanggan-pelanggan yang menetap di homestay saya juga bukanlah sekadar rakyat Malaysia, tetapi ada yang datang dari Perancis, Korea, Mesir, Jepun, China, US dan banyak lagi dari serata dunia.

Izinkan saya share beberapa keping gambar homestay saya dan juga gambar saya bersama pelanggan-pelanggan yang pernah bermalam di homestay saya.

Alhamdulillah, sepanjang tempoh 4 tahun ini juga, homestay saya telah menerima beberapa anugerah dan pengiktirafan, antaranya, Anugerah Superhost Oleh pihak AirBnB pada tahun 2015 dan Anugerah Guest Review dari pihak Booking.com pada tahun 2017.

Cabaran Urus Bina Homestay

Mengurus Homestay ini memang ada banyak juga cabarannya.

Cabaran yang paling besar.. adalah untuk mendapatkan pelanggan dan memastikan homestay kita sentiasa penuh dan mendapat tempahan.

Paling kurang, dalam sebulan, perlu dapatkan 7 hari tempahan, barulah balik modal dan berbaloi orang kata. Tapi, Alhamdulilah, di Fardain Place, secara purata homestay saya mendapat tempahan sekitar 25-30 hari setiap bulan.

Ini sedikit bukti screen shoot tempahan yang saya perolehi dari web AirBnB untuk homestay saya! Boleh dikatakan, hampir setiap bulan, ianya hampir penuh dengan tempahan!


Tapi tengok keadaan juga la.. contohnya, macam hujung tahun, ketika musim cuti sekolah, selalunya memang akan penuh! full 30 hari orang booking.

Manakala pada musim-musim biasa, kadar tempahan yang saya terima adalah sekitar 25 hari untuk setiap bulan.

Sepanjang saya menguruskan homestay ini, memang pelbagai pengalaman dan ragam manusia yang saya temui. Maklumlah, homestay saya ini bukan sahaja ditempah oleh rakyat Malaysia, tetapi ia juga turut menjadi pilihan pelawat-pelawat dari luar negara. Semuanya ada perangai dan karenah masing-masing.

Namun begitu, alhamdulillah dengan menggunakan dokumen dan sistem pengurusan yang betul, semua masalah yang muncul, dapat diurus dan ditangani dengan lancar dan baik.

Macam Mana Saya Urus Bisnes Homestay?

Sejak kisah saya dipaparkan di suratkhabar, memang banyak pertanyaan yang saya terima dari rakan-rakan dan pengusaha homestay yang lain!
Pada mulanya, saya cuba juga layan dan jawab satu-persatu persoalan tersebut di facebook dan whatsapp.
Namun begitu, semakin hari, semakin banyak soalan yang ditanya dan semakin ramai yang bertanya soalan yang sama berulang-ulang kali…Maka dari situ, tercetuslah idea saya untuk kumpulkan semua persoalan itu dan saya jawab semua persoalan tersebut di dalam bentuk ebook panduan secara langkah demi langkah

Maka, dengan itu, terhasillah ebook pertama tulisan saya yang berjudul….

Jutawan Homestay – Panduan Urus Homestay Gaya Jutawan

Makluman : Ini merupakan sebuah eBOOK (electronic book), ianya adalah di dalam bentuk softcopy dan di dalam format PDF. Apabila anda membeli eBOOK ini, ia akan dihantar ke email anda dan anda perlu download ia ke komputer atau smartphone anda. TIADA buku fizikal yang akan dihantar atau di POS ke alamat rumah anda.

Nanti Dulu! Ada Bonus PERCUMA untuk Anda!

Bagi anda yang bersedia untuk mendapatkan ebook Jutawan Homestay ini hari ini juga! Tidak lengkap rasanya jika saya tidak memberikan anda hadiah bonus!

Jadi, sebagai tanda penghargaan diatas kesudian anda untuk mendapatkan ebook ini sekarang!

Saya akan berikan anda 4 buah bonus tambahan secara PERCUMA kepada anda untuk memantapkan lagi ilmu anda di dalam menjalankan dan menguruskan bisnes homestay ini

Bonus #1 : Template Dokumen Pengurusan Homestay (Bernilai RM70)

Dengan template ini, anda sudah tidak perlu susah-susah dan tercari-cari, macam mana nak buat resit, borong order, borang maklumbalas dan sebagainya! Saya berikan anda semua dokumen pengurusan homestay ini kepada anda dalam bentuk MS Word.

Anda hanya perlu tukar logo, nama dan alamat homestay anda sahaja!
Antara dokumen yang terdapat dalam Bonus #1 ini ialah

  • Template borang tempahan
  • Template borang maklumbalas
  • Template checklist
  • Template Invoice
  • Template Resit
  • Template Penjanjian Penyewaan
  • Template Borang Perjanjian Deposit

Bonus #2 : 5 Teknik Extra Income (Bernilai RM50)

Ya! Selain menjana pendapatan dan keuntungan dari menyewakan homestay anda kepada pelawat, sebenarnya, ada banyak lagi cara yang boleh anda lakukan untuk menaikkan lagi pendapatan anda.

Di dalam ebook bonus kedua ini, saya dedahkan 5 teknik yang boleh anda lakukan untuk menambah pendapatan bisnes homestay anda!

Ianya mudah dan pelanggan homestay anda memang bersedia dan gembira untuk membayar anda lebih banyak jika anda mengaplikasi 5 teknik ini pada homestay anda!

Bonus #3 : 10 Rahsia Pelaris Homestay (Bernilai RM100)

Ini adalah bonus yang paling power dan terbaik. Di dalam ebook bonus ini, saya dedahkan 10 perkara yang menjadikan homestay saya berebut-rebut orang nak tempah dan duduk.

Tidak-tidak! Saya tidak gunakan khidmat pawang, bomoh, tangkal, makhluk halus atau perkara-perkara yang syirik untuk melariskan homestay saya. Rahsia pelaris yang saya dedahkan di dalam ebook ini adalah sah dari segi undang-undang negara dan juga undang-undang syarak agama islam.

Anda pasti akan teruja mengetahui isi kandungan ebook ini!

Dengan ketiga-tiga bonus hebat ini, saya pasti anda akan dapat melonjakkan jumlah tempahan dan pelawat yang mahu menginap di homestay anda kelak!

Tiada lagi bunyi krik-krik setiap hari di homestay anda!

Bonus #4 : Facebook Group Support! (Tidak Ternilai)

Ya! Jika anda mendapatkan ebook Jutawan Homestay ini hari ini, saya juga akan menjemput anda untuk menyertai Facebook Group khas yang dibina khusus untuk pemilik-pemilk ebook Jutawan Homestay ini!

Di dalam group tersebut, anda boleh berinteraksi dengan rakan-rakan pengusaha homestay yang lain, serta bertanyakan soalan, dapatkan tips, serta info-info terbaru berkaitan bisnes Homestay!

Kita akan membentuk satu komuniti pengusaha-pengusaha homestay bergaya “jutawan” menerusi group ini!

Usah Berlengah! Dapatkan Sekarang!

Baiklah, usah berlengah lagi… dapatkan panduan ini sekarang.

Pelaburan anda sebanyak RM150 hari ini mungkin menjadi titik tolak kepada perubahan hidup anda selepas ini. Ianya mungkin menjadi batu loncatan kepada bisnes homestay yang telah anda lakukan selama ini.

Makluman : Ini adalah merupakan sebuah eBOOK (electronic book), ianya adalah di dalam bentuk softcopy dan di dalam format PDF. Apabila anda membeli eBOOK ini, ia akan dihantar ke email anda dan anda perlu download ia ke komputer atau smartphone anda. TIADA buku fizikal yang akan dihantar atau di POS ke alamat rumah anda.

Masih Ragu Dan Kurang Yakin Nak Buat Tempahan?

Mari saya berikan lagi satu tawaran berat sebelah kepada anda. Niat saya ingin membantu. Saya faham situasi anda.

Anda khuatir pelaburan anda mungkin akan menjadi sia-sia?
Anda rasa RM150 yang akan anda keluarkan nanti macam tak berbaloi?

Jangan risau.! Buang segala keraguan anda itu.

Kerana saya ada jaminan pulangan wang 100%.

Insuran Ilmu & Jaminan Pulangan Wang 100%!

Dengan setiap pembelian ebook ‚ÄúJutawan Homestay‚ÄĚ ini, anda akan disertakan sekali dengan jaminan kepuasan 100% atau wang anda dikembalikan.

Jika setelah anda dapatkan ebook ini dan mendapati segala isi kandungannya langsung tidak mendatangkan faedah dan manfaat kepada anda, saya akan pulangkan wang RM150 anda.

Ya, saya akan pulangkan wang anda TANPA BANYAK SOAL! Setelah anda habis baca ebook ini, jika anda tidak berpuas hati, email kan sahaja kepada saya di admin@klikjer.com tentang rasa ketidakpuas-hatian anda itu.

Saya akan pulangkan wang anda.

Kalau anda perasan? Sebenarnya kan… Jika anda lihat betul-betul tawaran ini, anda memang langsung takkan rugi apa-apa untuk dapatkan ebook ini.

Segala risiko pembelian anda, akan ditanggung sepenuhnya oleh pihak saya!

Klik Butang Dibawah Sekarang Untuk Mendapatkan Ebook Yang Hebat Ini!

RM270 RM150 sahaja!

Makluman : Ini adalah merupakan sebuah eBOOK (electronic book), ianya adalah di dalam bentuk softcopy dan di dalam format PDF. Apabila anda membeli eBOOK ini, ia akan dihantar ke email anda dan anda perlu download ia ke komputer atau smartphone anda. TIADA buku fizikal yang akan dihantar atau di POS ke alamat rumah anda.

Di dalam ebook ini, saya berkongsikan pengalaman saya menguruskan homestay.

Dari mula memilih lokasi homestay, pilih jenis homestay, dapatkan homestay, hias homestay, menetapkan harga, membuat iklan hinggalah kepada perkara-perkara yang perlu dilakukan selepas pelanggan check-out dari homestay.

Ianya sangat lengkap dan saya pasti , ia akan dapat membantu para pemillik homestay menguruskan bisnes homestay mereka dengan lebih teratur dan berjaya!

Apakah Isi Kandungan Ebook Ini?

Di dalam ebook ini, saya pecahkan kepada 6 bahagian. Iaitu…
1. Bahagian Pemilihan & Pemilikan Homestay
2. Bahagian Mempersiapkan Homestay
3. Bahagian Pemasaran Homestay
4. Bahagian Pelanggan Check-in
5. Bahagian Pelanggan Check-out
6. Bahagian Mengembangkan Bisnes HomestaySetiap bahagian pula terbahagi kepada beberapa bab. Secara keseluruhan, ebook ini mengandungi 27 Babkesemuanya dengan jumlah mukasurat sebanyak 115 mukasurat. Ianya sangat padat dan lengkap.

Antara perkara yang disentuh di dalam ebook ini ialah seperti :-

Banyak betul info-info serta ilmu pengurusan homestay yang saya tuliskan di dalam ebook ini! Saya pasti, ianya akan dapat membantu anda mendapat gambaran yang lebih jelas tentang bagaimana memulakan dan menguruskan homestay dengan lebih berjaya dan lancar!

Ops! Tapi… Ebook Ini Bukan Sesuai Untuk Semua Orang!

Maaf! Saya terpaksa berterus-terang disini!

Ebook panduan ini bukanlah sesuai untuk semua orang…¬† Ada sesetengah orang sememangnya tidak sesuai untuk mendapatkan ebook ini.

Antara orang yang tidak sesuai untuk mendapatkan ebook ini ialah..

1. Orang Yang Sudah ‚ÄúOTAI‚ÄĚ dan Sudah Mempunyai Banyak Homestay¬†
Jika anda sudah lama menjalankan bisnes homestay, sudah mempunyai sistem pengurusan yang baik serta sudah mampu menjana keuntungan berpuluh-puluh ribu ringgit setiap bulan dari homestay anda. Maka, ebook ini mungkin kurang sesuai untuk anda.

2. Orang Yang Sudah Tahu Semua Perkara! 
Ya! Ebook ini juga tidak sesuai untuk orang yang merasakan diri mereka sudah tahu semua perkara. Orang yang sudah tahu semua perkara sudah pastinya tidak perlu belajar apa-apa lagi. Jika diajar pun, mereka tidak akan belajar.. sebab mereka sudah tahu semuanya. Jadi, usah membazirkan wang anda membeli ebook ini.

3. Orang Yang Tidak Suka Belajar Dari Pengalaman Orang Lain 
Tidak dinafikan, ada sesetengah orang, tidak suka belajar dari pengalaman orang lain. Mereka lebih gembira belajar dari pengalaman sendiri sahaja, cuba sendiri, gagal sendiri, buang masa sendiri, buang duit sendiri… dan barulah mereka akan belajar. Barulah puas dan ada ‚Äúfeel‚ÄĚ kata mereka.

Jika anda tergolong di golongan orang seperti ini. Anda juga tidak perlu dapatkan ebook ini, anda boleh cuba sendiri segala-galanya. Saya doakan anda tabah menghadapi segala onak dan duri!

Bagaimana jika anda tidak tergolong dalam 3 golongan diatas?

Tahniah! Jika Anda Bukan Dari Golongan Diatas Dan Layak Untuk Memiliki Ebook Ini!

Baiklah!

Bagi anda yang bersedia untuk belajar dengan cepat tentang cara menjalankan dan menguruskan homestay menerusi pengalaman saya.

Saya tawarkan kepada anda ebook ini dengan harga….¬†RM270 sahaja!¬†

Pelaburan yang anda buat untuk mendapatkan ilmu mengurus homestay ini adalah tersangat – sangat murah jika hendak dibandingkan dengan ilmu serta manfaat yang akan anda perolehi setelah memiliki ebook ini!

Anda hanya perlu mendapatkan seorang pelanggan bermalam selama 1-2 malam sahaja di homestay anda untuk menampung kos pelaburan anda mendapatkan ilmu di dalam ebook ini!

Saya pasti, dengan mengaplikasikan ilmu yang terdapat di dalam ebook ini, bukan sekadar 1 atau 2 orang yang akan menempah homestay anda, tetapi, insyallah, berpuluh-puluh dan beratus-ratus orang akan berebut-rebut ingin menempah dan menetap di homestay anda!

Tapi… untuk anda yang bertindak segera dan mendapatkan ebook ini hari ini juga, saya akan berikan harga istimewa , iaitu pada harga hanya¬†RM150 sahaja!

Betul ke? Ya, Jangan terkejut! Hanya RM150 sahaja!

Jika! Baik anda dapatkan ia sekarang sebelum saya bertukar fikiran dan menaikkan harga ebook ini!
Klik butang¬†“Dapatkan Sekarang!”¬†di bawah untuk lakukan tempahan ‚Ķ

Makluman : Ini adalah merupakan sebuah eBOOK (electronic book), ianya adalah di dalam bentuk softcopy dan di dalam format PDF. Apabila anda membeli eBOOK ini, ia akan dihantar ke email anda dan anda perlu download ia ke komputer atau smartphone anda. TIADA buku fizikal yang akan dihantar atau di POS ke alamat rumah anda.

Nanti Dulu! Ada Bonus PERCUMA untuk Anda!

Bagi anda yang bersedia untuk mendapatkan ebook Jutawan Homestay ini hari ini juga! Tidak lengkap rasanya jika saya tidak memberikan anda hadiah bonus!

Jadi, sebagai tanda penghargaan diatas kesudian anda untuk mendapatkan ebook ini sekarang!

Saya akan berikan anda 4 buah bonus tambahan secara PERCUMA kepada anda untuk memantapkan lagi ilmu anda di dalam menjalankan dan menguruskan bisnes homestay ini

Bonus #1 : Template Dokumen Pengurusan Homestay (Bernilai RM70)

Dengan template ini, anda sudah tidak perlu susah-susah dan tercari-cari, macam mana nak buat resit, borong order, borang maklumbalas dan sebagainya! Saya berikan anda semua dokumen pengurusan homestay ini kepada anda dalam bentuk MS Word.

Anda hanya perlu tukar logo, nama dan alamat homestay anda sahaja!
Antara dokumen yang terdapat dalam Bonus #1 ini ialah

  • Template borang tempahan
  • Template borang maklumbalas
  • Template checklist
  • Template Invoice
  • Template Resit
  • Template Penjanjian Penyewaan
  • Template Borang Perjanjian Deposit

Bonus #2 : 5 Teknik Extra Income (Bernilai RM50)

Ya! Selain menjana pendapatan dan keuntungan dari menyewakan homestay anda kepada pelawat, sebenarnya, ada banyak lagi cara yang boleh anda lakukan untuk menaikkan lagi pendapatan anda.

Di dalam ebook bonus kedua ini, saya dedahkan 5 teknik yang boleh anda lakukan untuk menambah pendapatan bisnes homestay anda!

Ianya mudah dan pelanggan homestay anda memang bersedia dan gembira untuk membayar anda lebih banyak jika anda mengaplikasi 5 teknik ini pada homestay anda!

Bonus #3 : 10 Rahsia Pelaris Homestay (Bernilai RM100)

Ini adalah bonus yang paling power dan terbaik. Di dalam ebook bonus ini, saya dedahkan 10 perkara yang menjadikan homestay saya berebut-rebut orang nak tempah dan duduk.

Tidak-tidak! Saya tidak gunakan khidmat pawang, bomoh, tangkal, makhluk halus atau perkara-perkara yang syirik untuk melariskan homestay saya. Rahsia pelaris yang saya dedahkan di dalam ebook ini adalah sah dari segi undang-undang negara dan juga undang-undang syarak agama islam.

Anda pasti akan teruja mengetahui isi kandungan ebook ini!

Dengan ketiga-tiga bonus hebat ini, saya pasti anda akan dapat melonjakkan jumlah tempahan dan pelawat yang mahu menginap di homestay anda kelak!

Tiada lagi bunyi krik-krik setiap hari di homestay anda!

Bonus #4 : Facebook Group Support! (Tidak Ternilai)

Ya! Jika anda mendapatkan ebook Jutawan Homestay ini hari ini, saya juga akan menjemput anda untuk menyertai Facebook Group khas yang dibina khusus untuk pemilik-pemilk ebook Jutawan Homestay ini!

Di dalam group tersebut, anda boleh berinteraksi dengan rakan-rakan pengusaha homestay yang lain, serta bertanyakan soalan, dapatkan tips, serta info-info terbaru berkaitan bisnes Homestay!

Kita akan membentuk satu komuniti pengusaha-pengusaha homestay bergaya “jutawan” menerusi group ini!

Usah Berlengah! Dapatkan Sekarang!

Baiklah, usah berlengah lagi… dapatkan panduan ini sekarang.

Pelaburan anda sebanyak RM150 hari ini mungkin menjadi titik tolak kepada perubahan hidup anda selepas ini. Ianya mungkin menjadi batu loncatan kepada bisnes homestay yang telah anda lakukan selama ini.

Makluman : Ini adalah merupakan sebuah eBOOK (electronic book), ianya adalah di dalam bentuk softcopy dan di dalam format PDF. Apabila anda membeli eBOOK ini, ia akan dihantar ke email anda dan anda perlu download ia ke komputer atau smartphone anda. TIADA buku fizikal yang akan dihantar atau di POS ke alamat rumah anda.

Masih Ragu Dan Kurang Yakin Nak Buat Tempahan?

Mari saya berikan lagi satu tawaran berat sebelah kepada anda. Niat saya ingin membantu. Saya faham situasi anda.

Anda khuatir pelaburan anda mungkin akan menjadi sia-sia?
Anda rasa RM150 yang akan anda keluarkan nanti macam tak berbaloi?

Jangan risau.! Buang segala keraguan anda itu.

Kerana saya ada jaminan pulangan wang 100%.

Insuran Ilmu & Jaminan Pulangan Wang 100%!

Dengan setiap pembelian ebook ‚ÄúJutawan Homestay‚ÄĚ ini, anda akan disertakan sekali dengan jaminan kepuasan 100% atau wang anda dikembalikan.

Jika setelah anda dapatkan ebook ini dan mendapati segala isi kandungannya langsung tidak mendatangkan faedah dan manfaat kepada anda, saya akan pulangkan wang RM150 anda.

Ya, saya akan pulangkan wang anda TANPA BANYAK SOAL! Setelah anda habis baca ebook ini, jika anda tidak berpuas hati, email kan sahaja kepada saya di admin@klikjer.com tentang rasa ketidakpuas-hatian anda itu.

Saya akan pulangkan wang anda.

Kalau anda perasan? Sebenarnya kan… Jika anda lihat betul-betul tawaran ini, anda memang langsung takkan rugi apa-apa untuk dapatkan ebook ini.

Segala risiko pembelian anda, akan ditanggung sepenuhnya oleh pihak saya!

Klik Butang Dibawah Sekarang Untuk Mendapatkan Ebook Yang Hebat Ini!

RM270 RM150 sahaja!

Teknik Buat Duit 3-4 Angka Sebulan Di Wechat Secara Sambilan

Ingin Tahu Bagaimana Menjana Pendapatan Sampingan 3 – 4 Angka Sebulan, Secara Sambilan! Menggunakan WeChat?

Walaupun Anda Tidak Pernah Gunakan WeChat Sebelum ini..!

Mari saya tunjukkan caranya….

Adakah anda sedang tercari-cari PELUANG BARU yang LEBIH PRAKTIKAL untuk TAMBAH PENDAPATAN sekitar 3-4 ANGKA SEBULAN!  Secara PARTTIME?

Maklumlah! Dalam situasi ekonomi sekarang ini yang mana KOS SARA HIDUP MENINGKAT dengan mendadak, ianya membuatkan POKET menjadi CEPAT KOSONG walaupun BARU DAPAT GAJI semalam!

Gambar diatas adalah contoh pendapatan individu yang bergaji RM4500 sebulan… Dapat gaji semalam.. hari ini, jumlahnya sudah NEGATIF (-RM19). Ianya adalah anggaran kos hidup rakyat Malaysia yang pernah disiarkan di dalam rancangan Wanita Hari Ini.

Jadi! Apa Yang Perlu Dilakukan?

Dalam situasi ekonomi sekarang, PELABURAN yang TERBAIK adalah pelaburan TERHADAP DIRI SENDIRI. Iaitu dengan cara MENAMBAH ILMU-ILMU BARU  AGAR dengan ilmu itu ia DAPAT menambah dan MEMPERBAIKI kedudukan EKONOMI keluarga serta POKET SENDIRI

Nak harapkan gaji setiap bulan yang ada?… memang sukar untuk menyimpan.

Nak tunggu boss naikkan gaji? Memang tinggal harapan jer lah ketika ekonomi sedang suam-suam kuku ini. Malahan dari kajian yang dilakukan, gaji pekerja di Malaysia hanya naik sekitar RM17 sahaja setahun! Masih lagi tidak cukup!

Jadi, mahu atau tidak! Anda harus ada PLAN B iaitu CIPTA PENDAPATAN TAMBAHAN untuk naikkan pendapatan anda setiap bulan.

Bagaimana Dengan Pendapatan Tambahan RM200 Sebulan?

Bagaimana jika anda boleh menjana pendapatan RM200.. RM300.. RM500…. hingga RM1-2 ribu setiap bulan SECARA SAMBILAN Di WECHAT? Sudah pasti ianya akan dapat membantu perbaiki kehidupan anda sekeluarga!.

Dengan memiliki pendapatan tambahan setiap bulan, anda tidak perlu lagi tertunggu-tunggu BOSS beri DUIT BONUS setahun sekali!

Dengan adanya pendapatan tambahan, maka bolehlah anda membuat sedikit simpanan, belanja ahli keluarga makan-makan di luar sekali-sekala atau mungkin melancong ke tempat yang dah lama anda sekeluarga teringin nak pergi tetapi masih belum dapat pergi disebabkan asyik tak cukup bajet.

Tambahan lagi, jika berlaku apa-apa pada pekerjaan anda sekarang (seperti di buang kerja, di potong gaji dan sebagainya). Anda sudah ada pendapatan sampingan sebagai back-up pendapatan anda, sementara anda mencari kerja yang baru.

Bak kata pepatah orang tua kita dulu “SEDIAKAN PAYUNG SEBELUM HUJAN”. Bukan dah terjadi baru nak mencari. Dah terlambat masa tu.

Masa ANDA ada sedikit modal inilah kita BUAT PELABURAN SEDIKIT dalam BELAJAR ILMU BARU yang PRAKTIKAL untuk TAMBAH PENDAPATAN setiap bulan .

Jadikan, tahun 2018 yang akan datang ini sebagai  tahun TRANFORMASI POKET , dari KOSONG kepada BERISI dengan hanya menggunakan WeChat.

Siapa Saya…? Nak Sembang Kencang Tentang WeChat! Ada Pengalaman Ke?

Baiklah, izinkan saya perkenalkan diri saya terlebih dahulu …

Nama saya Azly Yusoff. Saya seorang usahawan offline dan online.

Saya mula menggunakan WeChat pada bulan Febuary 2015 untuk mempromosikan bisnes offline (servis) secara sambilan.

Hari pertama saya buka akaun WeChat, terus buat iklan petang itu juga  dan besoknya sangkut seorang pelanggan. Semenjak itu saya mula mengkaji tentang WeChat dan bagaimana cara untuk mendapatkan prospek dan pelanggan dengan mudah.

Sudah hampir 3 tahun saya menggunakan WeChat untuk mencari pelanggan dengan ZERO KOS IKLAN. Ya! Saya tidak mengeluarkan satu sen pun untuk mendapatkan pelanggan di Wechat!

Teknik yang sama telah saya ajarkan kepada kawan-kawan saya…. dan Alhamdulillah… setelah mereka lakukan teknik-teknik yang saya ajarkan, mereka juga turut berjaya mendapat pelanggan menerusi WeChat. Ada juga kawan saya yang sebelum ini tidak bekerja dan hanya suri rumah, turut berjaya menjana pendapatan sampingan RM3-4 ratus secara sambilan, hanya dari rumah menggunakan WeChat!

Kini.. saya ingin membongkarkan Teknik yang saya gunakan ini kepada anda pula!

Saya akan tunjukkan kepada anda dari proses mula membuka akaun WeChat sehinggalah kepada mendapat pelanggan yang pertama dan seterusnya.

Begitulah serba-sedikit pengenalan mengenai diri saya serta pengalaman saya dalam menggunakan WeChat di dalam menjana pendapatan!

DAPATKAN EBOOK 4 LUBUK BUAT DUIT DENGAN WECHAT SECARA PERCUMA!

Hanya perlu masukkan nama & email anda dibawah!

Kenapa Anda Perlu Gunakan WeChat Untuk Buat Duit Sampingan?

Ada banyak sebab mengapa buat duit di WeChat adalah cara yang terbaik untuk anda menambahkan pendapatan secara sampingan tanpa perlu anda berhenti kerja.

Disini.. saya nyatakan 10 SEBAB kenapa anda perlu buat duit di WeChat!

95% Pengguna Telefon Pintar Menggunakan Wechat Di Malaysia.

Pada 17 Ogos 2017, Malaysia memiliki pengguna WeChat yang ramai. Dilaporkan sebanyak 95% telefon pintar di Malaysia memiliki WeChat yang dimaklumkan oleh Pengarah WeChat Global. Jadi ramai tu yang menggunakan WeChat. Rugi jika anda tidak menggunakan WeChat sebagai tempat buat duit

Mudah digunakan oleh semua golongan.

WeChat mudah digunakan oleh semua golongan termasuk anda yang berumur. Lebih mesra pengguna

Anda Telah Ada Alat Utama Buat Duit Di WeChat

Anda mempunyai alat utama untuk buat duit di WeChat iaitu telefon pintar atau HP yang ada internet. Setiap bulan ada bayar bilnya. Sudah tiba masanya telefon anda digunakan untuk buat duit

PERCUMA! Zero Kos Pemasaran.

Anda tidak perlu membayar untuk buat promosi atau iklan di WeChat. Semuanya percuma dengan Teknik WeChat. Ini berita baik buat anda yang nak buat duit secara sambilan di WeChat. Tak perlu langsung untuk keluar kos untuk promosi

WeChat Boleh Menyimpan ‚ÄúCopyWriting‚ÄĚ @ Ayat Balas PM .

Mudah untuk anda reply @ balas semua pertanyaan yang dibuat oleh pengguna WeChat yang berminat dengan idea buat duit anda. Tak perlu sentiasa menaip satu-satu. Boleh simpan lokasi map yang dikeluarkan oleh WeChat kepada bakal  pelanggan anda.

PERCUMA! Prospek Sehingga 5000 Pengguna WeChat.

Anda Boleh mendapatkan PROSPEK sehingga 5000 pengguna WeChat yang berminat dengan idea buat duit anda. Bestnya WeChat boleh buatkan bakal pelanggan sendiri yang request menjadi ‚ÄúFriend‚ÄĚ anda.

99% Kenalan WeChat Akan Nampak Post Dibuat Anda.

WeChat membolehkan 99% post yang dibuat oleh anda akan dilihat oleh semua kenalan WeChat anda. Ini memberikan impak kepada idea bisnes buat duit anda

WeChat Lebih Privasi Berbanding Facebook Atau Instagram

Semua komen yang dibuat oleh rakan atau prospek pada post anda, hanya boleh dilihat oleh anda berdua sahaja. Jadi ia lebih privasi dan selamat dari pengetahuan orang lain.

KUASAI & TAKLUKI Pengguna WeChat Dalam RADIUS 20 KILOMETER.

Anda boleh mendapatkan Propsek atau Pelanggan secara PERCUMA sehingga 20KM radius dari lokasi anda berada. Di mana sahaja anda berada di Malaysia atau luar negara pun boleh. Janji ada pengguna WeChat.

WeChat Ada Fungsi Scan QR CODE atau ‚ÄúQuick Response Codes‚ÄĚ.

Memudahkan anda menggunakan QR CODE ini untuk buat duit di WeChat.  Anda akan memudahkan prospek dan bakal pelanggan mencari serta mendapatkan maklumat buat duit dengan QR CODE WeChat anda. Di Malaysia ada 3 bank telah menggunakan QR Code WeChat iaitu Bank Maybank, Public Bank dan City Bank dalam promosi mereka

Jadi… Macam Mana Nak Buat Duit Di WeChat ?

Semestinya akan ada banyak pertanyaan dan persoalan yang akan bermain di fikiran anda tentang cara… Bagaimana mahu membuat duit di WeChat!¬† Termasuklah juga bagi orang yang dah lama guna WeChat.

Antara soalan yang paling kerap ditanya kepada saya ialah……

Macammana nak daftar WeChat?

Bagaimana nak buat duit di WeChat?

Nak buat idea apa ? Saya tiada idea ?

Idea apa yang paling banyak permintaan di WeChat?

Siapa yang banyak guna WeChat?

Percuma ke? Bila buat duit Di WeChat? Ke Kena Bayar?

Berapa kos buat duit di WeChat?

Apa peralatan yang diperlukan selain HP ?

Macam mana nak buat promosi di WeChat?

Macam mana boleh dapat 1000- 5000 prospek? Percuma pulak tu…

Apakah cara terbaik dapat pelanggan di WeChat ?

Macam mana nak tulis di WeChat? Apa yang nak ditulis?

Berapa saya boleh dapat duit sebulan di WeChat ?

Berapa lama saya kena luangkan masa sehari di WeChat?

Bagaimana nak jawap PM & Closed prospek di WeChat?

Apakah rahsia dan teknik sehingga boleh buat 3-4 angka sebulan di WeChat?

Alamak! Banyak betul persoalan yang bermain di fikiran anda kan?

Tapi jangan risau dan khuatir…. kini anda dah tak perlu nak pening-pening lagi fikirkan segala permasalahan di atas …

Semua jawapan bagi persoalan di atas, telah pun saya sediakan jawapan dan panduannya di dalam ebook dibawah… ini. EBook panduan ini saya yang tulis sendiri untuk membantu dan membimbing anda secara langkah-demi-langkah membuat duit di WeChat!

Memperkenalkan …. Ebook Teknik WeChat ‚Äď ‚ÄúTeknik Buat Duit 3-4 Angka Sebulan Di WeChat¬† Secara Sambilan!‚ÄĚ

Makluman : Ini adalah merupakan sebuah eBOOK (electronic book), ianya adalah di dalam bentuk softcopy dan di dalam format PDF. Apabila anda membeli eBOOK ini, ia akan dihantar ke email anda dan anda perlu download ia ke komputer atau smartphone anda. TIADA buku fizikal yang akan dihantar atau di POS ke alamat rumah anda.

Sebelum kita bongkar secara mendalam, mari saya kongsikan bersama anda serba-sedikit info secara am mengenai ebook Teknik WeChat ini …. ¬∑

Ebook Teknik WeChat ini ditulis oleh saya sendiri, bukan saya upah orang lain. Ebook ini khusus untuk mereka yang ingin menambah pendapatan setiap bulan di WeChat dengan menggunakan smartphone sahaja.

Ebook ini adalah hasil daripada pengalaman saya sendiri selama 3 tahun lebih menggunakan WeChat.

Saya bukanlah jenis kutip isi dekat Google atau tengok di you-tube untuk dijadikan ebook. Ini ebook ‚ÄėFresh‚Äô dari pakar Teknik WeChat. Anda takkan jumpa ilmu di dalam ebook ini di mana-mana di internet!

Semua teknik yang ditunjukkan dalam ebook ini meliputi teknik pilih idea, teknik membuka akaun WeChat yang boleh buat duit, teknik pemasaran zero kos, teknik closed prospek di WeChat dan bermacam-macam teknik WeChat untuk anda yang mahu buat duit tambahan secara sambilan

Ebook ini setebal 127 muka surat, disusun mengikut tertib. Senang dibaca & mudah faham. Saiz huruf tidak menyakitkan mata. Ada gambar dan lengkap dengan gambar rajah berwarna untuk memudahkan pemahaman anda.

Apakah Yang Akan Dibongkarkan Dalam Ebook Teknik WeChat Ini?

Di dalam ebook ini, saya menunjukkan teknik lengkap dari A to Z.  Bagaimana anda boleh buat duit 3-4 angka sebulan secara sambilan di WeChat tanpa perlu berhenti kerja?

Kenapa mahu buat part-time? Apakah 7 kunci asas sebelum buat duit di WeChat? Bagaimana nak cari idea boleh buat duit di WeChat? Semua persoalan itu dijawab di dalam ebook ini!

Dari mula cari  idea buat duit, cara daftar, pilih nama WeChat, cara tulis ayat dan buat post, teknik-teknik menjerat prospek tanpa dipaksa, teknik jawap PM dan teknik closed prospek di WeChat.  Semuanya saya tunjukkan dengan lengkap.

Bermacam-macam lagi teknik yang saya bongkarkan di dalam ebook ini supaya ia dapat membantu anda menjana pendapatan sampingan di WeChat.

Terdapat 6 Bab Utama di dalam ebook ini!¬† Berikut saya kongsikan pengisian-pengisian yang terkandung dalam ebook ini serta manfaat yang bakal anda perolehi setelah anda habis membaca keseluruhannya …

Pendahuluan

Pada bahagian ini, saya cerita sedikit tentang isu gaji tak cukup!  Jangan fokus gaji tak naik, tetapi fokus pada cara penyelesaian untuk naikkan gaji sendiri setiap bulan tanpa perlu berhenti kerja.  Penyelesaian buat part-time dengan tukar fungsi HP anda kepada alat buat duit setiap bulan guna WeChat. Kenapa mesti guna WeChat? Mudah, Zero kos pemasaran dan praktikal untuk semua orang yang ada handphone .

Bab 1: 7 Kunci Asas Sebelum Buat Duit Dengan WeChat

Dalam bab ini, saya akan dedahkan 7 kunci asas sebelum anda mula buat duit dengan WeChat secara part-time. 7 kunci ini akan membuka minda anda untuk bersedia dan fokus kepada matlamat untuk buat duit di WeChat, sehingga buat sampai dapat duit.

Bab 2: Apa Itu Buat Duit Dengan WeChat?

Saya kongsikan dalam bab ini.  WeChat itu apa dan siapa pengguna utama? Apakah 10 kebaikkan dan kelebihan WeChat berbanding aplikasi lain? 5 teknik untuk pilih idea buat duit di WeChat. Bagaimana minat anda boleh buat duit di WeChat? Saya tunjukkan 30 idea buat duit sedia ada di dalam WeChat.

Bab 3: Menjana Duit Pertama Dengan WeChat

Sejujurnya bab ini konten paling mahal dalam ebook ini. Dengan tahu rahsia di dalam bab ini, anda¬† sudah bersedia untuk buat duit¬† di WeChat. Rahsia ini akan membuatkan prospek terhegeh-hegeh ‚Äėadd‚Äô serta PM anda setiap hari. Prospek dengan rela hati ‚Äėadd‚Äô anda tanpa perlu dipaksa.

Saya akan bongkar kepada anda :

Bagaimana cara mudah mendaftar WeChat ?

Apakah Rahsia Nama Buat Duit dengan WeChat ?

Apakah Rahsia 30 Huruf Buat Duit dengan WeChat ?

Bagaimana 3 Rahsia Pemikat WeChat Berfungsi ?

Apakah 4 Pelaris Buat Duit dengan WeChat ?

Jangan Biarkan WeChat Anda Kosong

Setiap langkah dan proses ini saya tunjukkan dalam gambar dan rajah berwarna mudah untuk anda faham dan terus buat di HP sahaja. Insyaallah, mudah anda faham.

Bab 4: Rahsia Pemasaran Zero Kos Dengan WeChat

Dalam bab ini merupakan NADI UTAMA kepada kejayaan  idea buat duit anda di WeChat. Saya bongkar teknik-teknik praktikal PEMASARAN ZERO KOS atau PERCUMA di WeChat yang pasti disukai oleh orang bisnes untuk menguasai pelanggan dalam 20 KILOMETER RADIUS dari lokasi anda berada.

Antara teknik yang saya gunakan ‚ÄúTeknik Jerat 30 Minit‚ÄĚ, Rahsia 5 Ayat Teknik Closed WeChat, Teknik Bro-M200 dan Teknik Komando WeChat serta tip bila masa tepat anda mahu gunakan teknik ini.

Saya tunjukkan juga cara semak teknik yang anda buat sama ada menjadi dan mengena prospek? Itu paling penting sekali kena anda tahu.

Saya juga bongkar, Apakah 10 larangan buat duit di WeChat? Elakkan melakukannya supaya akaun WeChat anda tidak di batalkan dan kehilangan prospek di WeChat dari ‚Äėadd‚Äô atau PM anda setiap hari.

Bab 5: 15 Penghalang Buat Duit Di WeChat

Buat duit secara part-time di WeChat juga ada beberapa sekatan dan tembok penghalang yang tersendiri. Penghalang ini dicipta oleh anda sendiri, bukan WeChat.

Jadi, saya kongsikan 15 penghalang buat duit pada bab ini.

Tujuan saya bongkarkan perkara ini supaya anda bersedia dari awal dan membuat strategi bagi mengelak terkena 15 penghalang buat duit di WeChat ini. Tapi jangan risau. Dalam ebook ini saya bongkarkan terus 15 solusi penghalang ini untuk anda.

Bab 6: 10 Formula Mudah Tingkatkan Pendapatan Pendapatan Dengan WeChat

Dalam bab ini, anda akan tahu 10 formula untuk tingkatkan pendapatan di WeChat yang sering kita terlepas pandang untuk berjaya buat duit walaupun secara sambilan. Formula yang saya kongsikan akan memudahkan anda untuk kekal menjana pendapatan setiap bulan dari WeChat.

Fuhh Bestnya!!  Inilah isi-isi kandungan yang bakal anda perolehi melalui ebook Teknik WeChat.

Memang hebat kan? Amat berbaloi untuk dimiliki oleh anda.

YA, sudah pasti ianya hebat dan mampu memberikan anda manfaat dalam proses menambah pendapatan 3-4 angka setiap bulan secara sampingan menggunakan Teknik WeChat.

Cubalah kalau tak percaya! Oh, adakah anda berkata pada saya yang anda berasa ragu-ragu dengan ebook ini?

Mari saya kongsikan bersama anda testimonial-testimonial daripada mereka yang telah pun mengamalkan ilmu yang terdapat dalam ebook hebat ini … Teknik WeChat!

Apa Terjadi…?

Kepada Mereka Yang Telah Mengamalkan Ilmu Di Dalam Ebook ini?

Salam Tuan Azly,

Terima kasih yang tidak terhingga di atas ilmu yang sangat bernilai ini. Baru tau… Mudahnya nak buat duit dengan WeChat. Panduan yang lengkap, step by step… mudah diikuti.

WeChat ni adalah salah satu cabang marketing untuk wilayah kita, dalam lingkungan 20km radius.

Selepas baca ebook ni, terus saya cuba apply Teknik Jerat 30minit. Terus ramai pulak yang respon. Memang berkesan teknik ni. Tak larat pulak nak layan pm. He he he.

Ebook ini sangat sesuai kepada mereka yang berniaga online secara part time atau full time.

InsyaAllah, ia amat membantu.

Ir. Hj Ezwan

Usahawan ‚Äď Bandar Sri Putra, Kajang Selangor.

http://www.gelmujarab.com

Assalamualaikum En. Azly Yusoff,

Nak share pasal E-book ‚ÄúTeknik WeChat‚ÄĚ. Alhamdulillah banyak membantu meningkatkan pendapatan perniagaan saya. Tak perlu perah otak hanya follow sahaja grafik yang disediakan, teknik-teknik menarik pelanggan sehinggalah teknik closed memudahkan saya mendapat pelanggan baru.

Yang lagi best WeChat ianya percuma, zero kos pemasaran. Sesiapa peniaga offline atau pun terutamanya online… E-book ini mesti anda perlu baca dan praktiskan!

Inshaa Allah berbaloi dan sales anda pasti ada peningkatan.

Terima kasih En.Azly.

Abd Min Abidin

Usahawan – Kota Kinabalu, Sabah.

Salam En. Azly Yusoff,

Alhamdulillah E-book ‚ÄúTeknik WeChat‚ÄĚ telah banyak membantu meningkatkan pendapatan perniagaan¬† dan dengan mudah mendapat¬† pelanggan¬† baru di kawasan saya.

Penulisan e-book dengan bahasa yang mudah dan grafik yang tersusun memudahkan pembacanya   dari membuka akaun WeChat baru sehingga terus boleh membuat ayat iklan dengan template yang diberi.

Saya telah mempraktikkan ‚ÄúTeknik Jerat 30 Minit‚ÄĚ dengan menggunakan ‚Äú4 Pelaris di WeChat‚ÄĚ yang betul-betul membuatkan bakal pelanggan sendiri yang request menjadi ‚ÄúFriend‚ÄĚ dan menggunakan ‚Äú5 Ayat Teknik Closed‚ÄĚ memudahkan saya mendapat pelanggan baru.

Inshaallah Saya yakin dan percaya, siapa yang memiliki e-book ini walaupun dia tidak pernah menggunakan WeChat  dengan mudah dapat memahami  teknik dan penggunaannya untuk  menarik pelanggan baru.

Tahniah! Sangat berbaloi.

Thobib Imran

Juruterapi – Puncak Alam, Selangor.

http://www.thobibimran.com

Salam Tuan Azly,

Alhamdulillah ebook Teknik WeChat nampaknya banyak membantu. Saya ikut semua prosedur tuan. Free promotion. Saya dah dapat banyak customers.

Tq tuan.

Mohamad Fakhori

Usahawan

Sungai Petani, Kedah.

Pasti Anda Tertanya-Tanya Berapakah Pelaburan Untuk Memiliki Ebook TEKNIK WECHAT Ini?

Biar saya berterus-terang sahaja dengan anda. Nilai sebenar segala maklumat yang bakal saya bongkarkan dalam ebook Teknik WeChat ini bukan sebarangan teknik.

Ianya adalah hasil daripada pengalaman, real-life PROVEN saya sendiri dan apa yang saya sendiri lakukan dalam proses buat duit dengan WeChat selama 3 tahun.

Selain itu anda juga akan dapat teknik mengumpul prospek dan pelanggan tanpa mereka rasa dipaksa. Bagaimana cara guna 5 Ayat Closed Prospek WeChat untuk bagi anda duit setiap bulan.

Turut dikongsikan di dalam ebook ini.. 30 contoh idea buat duit sediada di WeChat. Kini anda tidak perlu nak lalui pengalaman susah payah buat proses Try & Error di WeChat. Anda hanya perlu ikut dan buat sahaja Teknik Wechat yang dibongkarkan dalam ebook ini dan nikmati hasilnya!

Jangan Bazirkan Masa Anda Lagi…

Harga untuk ebook ini hanya RM150 sahaja. Ianya masih lagi murah berbanding nilai dan pulangan yang bakal anda perolehi. Tapi sempena pelancaran ebook ini. Saya nak bagi anda special sikit …..

Bukan RM150….

Bukan RM100….

Bukan RM80….

TETAPI…

Hanya RM50 Sahaja!!

Khas untuk yang terawal, saya berikan harga mampu milik…. iaitu pelaburan serendah RM50 SAHAJA!

Betul ke? Ya, Jangan terkejut! Memang serendah RM50 sahaja untuk tempoh masa TERHAD. ·

Ianya lebih murah berbanding dengan potensi pendapatan sampingan yang bakal anda perolehi daripada Teknik WeChat ini setiap bulan TANPA perlu anda berhenti kerja.

Ianya lebih berbaloi berbanding pengalaman 3 tahun yang saya share dalam ebook ini khas untuk anda.

Ianya akan menjimatkan masa anda, berbanding anda melakukan sendiri proses Trial-And-Error yang mungkin akan memakan masa bertahun lamanya.

Semua rahsia dan teknik cara buat duit di WeChat telah saya bongkarkan dalam ebook ini. Jika anda sudah bersedia untuk bermula, klik butang “Dapatkan Sekarang!” di bawah untuk lakukan tempahan ‚Ķ

Makluman : Ini adalah merupakan sebuah eBOOK (electronic book), ianya adalah di dalam bentuk softcopy dan di dalam format PDF. Apabila anda membeli eBOOK ini, ia akan dihantar ke email anda dan anda perlu download ia ke komputer atau smartphone anda. TIADA buku fizikal yang akan dihantar atau di POS ke alamat rumah anda.

Oooops… Nanti Dulu, Jangan Buat Tempahan Lagi. Ada Satu Tawaran Bonus PERCUMA Untuk Anda!

Khas untuk anda yang buat tempahan hari ini sahaja.

Jika anda lakukan tempahan dalam tempoh 24 jam ini, saya akan berikan anda 1 ebook Bonus Premium secara PERCUMA sahaja! (Bernilai RM50)

Ianya akan menjadi nilai-tambah kepada ilmu yang bakal anda perolehi melalui ebook utama Teknik WeChat berharga RM50 tadi. Berikut adalah ilmu bonus yang akan diberikan secara PERCUMA kepada anda…

EBOOK BONUS: 50 Idea Buat Duait Dengan WeChat  (Bernilai RM50)

 

Ebook Bonus ini akan memberikan anda pilihan 50 IDEA buat DUIT di WeChat dengan pantas. IDEA yang diberikan adalah praktikal dan mendapat permintaan di WeChat.

Setiap 50 Idea dilengkapi cadangan nama WeChat dan perkataan yang boleh membuatkan anda menjana pendapatan 3-4 angka sebulan secara sambilan.

Kemudian anda akan diterangkan bagaimana idea tersebut dijalankan di WeChat dan dilaksanakan. Idea yang dikongsi dalam ebook ini dilengkapi sekali dengan Contoh SignBoard WeChat yang akan membolehkan anda  mendapatkan prospek setiap hari secara Percuma tanpa dipaksa. Rela hati mereka PM dan Add anda dan seterusnya menjadi pelanggan anda.

Ebook Bonus ini mempunyai 62 muka surat!.  Memang satu tawaran yang amat rugi jika anda lepaskan ebook ini.

Tapi ada BERITA BURUK!!…

Bonus yang saya tawarkan ini bukanlah untuk selama-lamanya, saya berhak untuk menarik bonus ini pada bila-bila masa sahaja. Jadi, pastikan anda lakukan tempahan hari ini juga sebelum saya tutup tawaran pemberian bonus ini.

Dapatkan kedua-dua ebook ini sekarang!

 

Makluman : Ini adalah merupakan sebuah eBOOK (electronic book), ianya adalah di dalam bentuk softcopy dan di dalam format PDF. Apabila anda membeli eBOOK ini, ia akan dihantar ke email anda dan anda perlu download ia ke komputer atau smartphone anda. TIADA buku fizikal yang akan dihantar atau di POS ke alamat rumah anda.

Siapa Yang Mesti Dapatkan Ebook Teknik WeChat Ini?

EBOOK TEKNIK WECHAT ini SESUAI untuk anda yang bagaimana?

Anda yang NAK BUAT PARTIME untuk tambah income setiap bulan.

Anda yang dah lama TAK NAIK GAJI dari duk BISING bos tak naik gaji. Lebih baik naikkan gaji sendiri setiap bulan.

Anda yang NAK BONUS setiap bulan. Tunggu bos bagi bonus setahun pun belum tentu bagi lagi.

Anda yang setiap bulan GAJI dah NEGATIF walaupun baru gaji semalam.

Anda yang NAK CARI + KUMPULKAN DUIT untuk berkahwin.

Anda yang NAK UBAH TELEFON PINTAR (HP)  anda jadi kawan buat duit setiap bulan.

Anda yang SUKA BUAT OT (Overtime) sehari 1-2 jam di tempat kerja. Tapi sekarang dah tak ada OT, bos tak bagi.

Anda yang baru diberhentikan kerja oleh bos anda. Sedang cari kerja?

Anda yang nak cipta kerja untuk diri sendiri.

Anda yang jadi agen @ stokis sesuatu produk.

Anda yang buat bisnes online atau offline.

Anda yang suka bekerja dari rumah.

TETAPI EBOOK TEKNIK WECHAT ini TIDAK SESUAI untuk :

Anda yang tak suka baca buku dan ebook untuk tambah ilmu baru.

Anda yang nak duduk goyang kaki dapat duit setiap bulan.

Anda yang MALAS BERUSAHA SENDIRI  tetapi NAK DUIT mudah.

Anda yang KEDEKUT untuk buat perlaburan tambah ilmu untuk buat duit setiap bulan.

Anda yang sangat selesa dengan gaji dan income sekarang.

Anda yang TIADA MASA untuk buat part-time tetapi merungut duit tak cukup.

Anda yang masih pakai HP yang TIADA LINE INTERNET.

Anda yang TAK SUKA tambah pendapatan 3-4 angka sebulan di WeChat secara part-time.

Anda yang TIDAK MAHU mendapatkan PELANGGAN PERCUMA tanpa KOS PEMASARAN.

 

Makluman : Ini adalah merupakan sebuah eBOOK (electronic book), ianya adalah di dalam bentuk softcopy dan di dalam format PDF. Apabila anda membeli eBOOK ini, ia akan dihantar ke email anda dan anda perlu download ia ke komputer atau smartphone anda. TIADA buku fizikal yang akan dihantar atau di POS ke alamat rumah anda.

Anda Masih Lagi Ragu-Ragu Dan Tak Yakin Ke Nak Buat Tempahan?

Mari saya berikan lagi satu tawaran berat sebelah kepada anda.

Niat saya membantu. Saya faham situasi anda. Anda risau pelaburan anda sia-sia?

Anda rasa RM50 ini macam tak berbaloi?

Jangan risau. Buang segala keraguan tu. Kerana kami ada jaminan pulangan wang 100% jika anda rasa pelaburan anda dapatkan ilmu ini tidak berbaloi dengan harganya.

Jaminan Kepuasan 100% Atau Wang Anda Dikembalikan!

Dengan setiap pembelian ebook ‚ÄúTeknik WeChat‚ÄĚ ini, anda akan disertakan sekali dengan jaminan kepuasan 100% atau wang anda dikembalikan.

Jika setelah anda dapatkan ebook ini dan mendapati segala isi kandungannya langsung tidak mendatangkan faedah dan manfaat kepada anda dalam memulakan Buat Duit di WeChat, saya akan pulangkan wang RM50 anda.

Ya, saya akan pulangkan wang anda TANPA BANYAK SOAL!

Setelah anda habis baca ebook ini, jika anda tidak berpuas hati, email kan sahaja kepada saya di admin@klikjer.com tentang rasa ketidakpuas-hatian anda itu. Saya akan pulangkan wang anda.

Sebenarnya kan… Jika anda lihat betul-betul tawaran ini, anda memang langsung takkan rugi apa-apa untuk dapatkan ebook ini. Segala risiko pembelian anda, saya yang akan tanggung.

Oleh itu, anda tunggu apa lagi, cepat lakukan tempahan sekarang juga sebelum peluang pemberian Bonus Percuma di tarik balik pada bila-bila masa!

Klik butang tempah di bawah untuk lakukan tempahan pakej ebook Teknik WeChat pada harga promosi RM50 sahaja SEKARANG …

Makluman : Ini adalah merupakan sebuah eBOOK (electronic book), ianya adalah di dalam bentuk softcopy dan di dalam format PDF. Apabila anda membeli eBOOK ini, ia akan dihantar ke email anda dan anda perlu download ia ke komputer atau smartphone anda. TIADA buku fizikal yang akan dihantar atau di POS ke alamat rumah anda.

P/s: Jangan tunggu lama sangat untuk bertindak. Nak cepat berjaya, kena cepat dan pantas bertindak. Setiap orang yang berjaya pasti ada satu titik permulaan dia buat keputusan. Anggap sahaja pelaburan ilmu sebanyak RM50 ini sebagai titik permulaan untuk anda berjaya.

P/p/s : Usah risau, saya menawarkan jaminan pulangan wang. Jika anda tidak berpuashati dengan isi kandungan ebook ini. Saya akan pulangkan semula wang anda.

P/p/p/s : Dengan RM50, anda bukan dapat 1 ebook, tetapi 2 ebook panduan yang akan membantu anda mula buat duit 3-4 angka di WeChat secara sambilan dengan berkesan dan teratur!

KLIK DISINI UNTUK DAPATKAN SEKARANG!

Senarai MP3 Rakaman Pengajian Bersama Baba Ismail Sepanjang 12 NOV 2017

Image may contain: 1 person, text

update produk bersiri (belum khatam) mp3 baba ismail sepanjang
nama kitab arab / subjek / bilangan folder / jumlah file / harga (1 folder harga rm6)
1) syarah ibnu akil / nahwu / 38 folder / 458 file / RM228
2) azzawajir juz 1 / hadis / 42 folder / 264 file / RM250
3) azzawajir juz 2 / hadis / 66 folder / 565 file / RM396
4) hikam arab / tasauf / 44 folder / 276 file / RM264
5) mukhtasar tazkirah al qurtubi / hadis / 50 folder / 589 file / RM300
6) syarah al azkar / hadis / 78 folder / 538 file / RM468
7) syarqowi tahrir / fekah / 81 folder / 801 file / RM486
8) dalil falihin / hadis / 102 folder / 890 file / RM612
9) sowi bayan / alat / 3 folder / 31 file / RM18
Vcd Soal Jawab siri 322 / rm 1932
‚óč‚ÄĘ‚óč‚óŹ‚óŹ‚óŹ‚óŹ‚óŹ‚óŹ‚óŹ‚óč‚óč
nama kitab arab / khatam / subjek / bilangan folder / jumlah file / harga
1) hasyiah annafahat / usul fikh / 11 folder / 44 file / RM66
2) al azhari / nahu / 30 folder / 193 file / RM180
3) baikuniyah / mustolah hadis / 3 folder / 193 file / RM18
4) hasyiah bajuri / fekah / 87 folder / 674 file / RM522
5) fathul majid / tauhid / 30 folder / 187 file / RM180
6) hasyiah had hidi / tauhid / 30 folder / 220 file / RM180
7) jauharul maknun / balaghoh / 20 folder / 274 file / RM120
8) jawahirul kalamiyah / tauhid / 10 folder / 63 file / RM60
9) nuruzzolam / tauhid / 17 folder / 113 file / RM102
10 ) syarah syuzuzahab / nahu / 40 folder / 362 file / RM240
11) tuhfatul murid / tauhid / 60 folder / 524 file / RM360
12) syaikh kholid / nahwu / 27 folder / 154 file / RM162
13) hasyiah jamal / tafser dari surah azzumar – khatam / 98 folder / RM588
‚ÄĘ‚ÄĘ‚ÄĘ‚ÄĘ‚ÄĘ‚ÄĘ‚óŹ‚óŹ‚óŹ‚óŹ‚ÄĘ‚ÄĘ‚ÄĘ‚ÄĘ‚ÄĘ‚ÄĘ‚ÄĘ‚ÄĘ‚ÄĘ‚ÄĘ‚ÄĘ‚ÄĘ‚ÄĘ‚ÄĘ‚ÄĘ
jawi / khatam / subjek / harga
1) addurunnafis / tasauf / RM90
2) aqidah najin / tauhid / RM240
3) bakurah / tauhid / RM30
4) mawaqifil marjan / tauhid / RM90
5) misbah / tauhid / RM30
6) mizan / tauhid / RM60
7) penawar bg hati / tasauf / RM60
8) addurusamin / tauhid / RM150
‚óč‚óŹ‚óč‚óŹ‚óŹ‚óŹ‚óŹ‚óŹ
Surah tafser (khatam)dari kitab Tafser Nurul Ihsan
surah addukhon RM6
surah al ahqaf RM12
surah al baqarah RM132
surah al hadid Rm18
surah al hijr RM12
surah al hujurat RM6
surah al imran RM66
surah al jaasiyah RM6
surah al kahfi RM30
surah al maidah RM48
surah al waqiah RM12
surah zuhruf RM30
surah yusuf RM30
surah yunus RM30
surah tur RM6
surah sad RM30
surah rakdu RM30
surah qaf RM12
surah najmi RM6
surah mujadalah RM6
surah muhammad RM12
surah maryam RM18
surah israk RM18
surah ibrahim RM18
surah hud RM30
surah ghofir RM30
surah fussilat RM18
surah fath RM12
surah azzumar RM30
surah annisa rm72
surah azzariyat Rm10
surah taubah RM30
surah assyura RM30
surah assoffat RM30
surah arrahman RM12
surah annahli RM30
surah al hasyr RM12
surah al mumtahinah RM6
surah al jumuah rm6

tempah-sekarang1
cara pembelian
1) hantar pesanan melalui whatsapp 01128428961
2) persetujuan bersama
3) pembayaran, nombor akaun akan diberikan
4) utk proses pengeposan, nyatakan nama, alamat serta nombor phone. nombor track dan resit akan dihantar melalui aplikasi whatsapp 01128428961
5) harap bersabar menunggu.
*pembelian mp3 melebihi RM1K percuma harsdisk 1TB

KETAHUI BAGAIMANA ANDA BOLEH MELONJAKKAN JUALAN PRODUK ANDA DI FACEBOOK FANPAGE, DENGAN HANYA 8 LANGKAH!

https://www.klikjer.com/members/idevaffiliate.php?id=8765_62_1_282 

Rahsia Tingkatkan Likes & Tingkatkan Jualan di Facebook Fanpage!.

Pada tahun 2017, sudah terdapat hampir 2 billion manusia di seluruh dunia yang menggunakan facebook! Manakala pengguna facebook di Malaysia pula, ianya kini sudah mencecah lebih dari 20 juta pengguna! Dimana, sebilangan besar penggunanya ialah mereka yang berumur 25 hingga 34 tahun.

Golongan ini adalah merupakan golongan yang mempunyai kuasa membeli yang sangat kuat! Mereka kebanyakkan sudah bekerja dan sudah mempunyai wang & akaun bank sendiri untuk berbelanja.

Jadi, adalah amat rugi jika anda tidak memasarkan produk anda menggunakan facebook!

POTENSI BESAR… TETAPI…

Walaupun di facebook terdapat pengguna yang sangat besar yang boleh anda sasarkan untuk menjual produk anda. Namun, secara realitinya, ramai yang masih gagal untuk memanfaatkan peluang tersebut.  Ramai yang masih terpinga-pinga dan keliru tentang cara menggunakan facebook fanpage dengan berkesan untuk melonjakkan jualan mereka.

Antara masalah-masalah yang sering dihadapi adalah seperti..

OPS! SIAPA SAYA?

Maaf! Sebelum saya bercerita panjang lebar tentang meletupkan jualan di facebook! Izinkan saya memperkenalkan diri saya terlebih dahulu.

Nama saya Nigel Ong! Saya mula menjalankan perniagaan online secara kecil-kecilan beberapa tahun dulu.

Pada mulanya, saya menjalankan bisnes borong, di mana, saya memborong barang dari China secara online, dan kemudiannya, menjualkannya semula kepada rakyat Malaysia juga secara online.

Saya menggunakan instagram dan juga facebook fanpage untuk menjual produk-produk saya! Sambutan yang saya terima sangat menggalakkan.

Perkara tersebut, telah menggerakkan hati saya untuk menulis ebook panduan tentang cara memborong barang dari china secara online dan juga ebook panduan membina IG shop!

Tanpa saya sangka!

Kedua-dua ebook tersebut meletop dan mendapat sambutan yang sangat agak luar biasa. Ebook saya¬† yang berjudul “Rahsia Taobao” telah menjadi ebook bestseller untuk tempoh hampir 2 tahun. Di dalam ebook tersebut, saya ada menyentuh sedikit tentang cara menjual produk menggunakan fanpage.

Namun begitu, saya menerima banyak maklumbalas yang mahukan penerangan yang lebih lanjut serta teknik yang lebih advance dan mendalam tentang cara-cara menjual produk menggunakan facebook fanpage!

Disebabkan permintaan tersebut, maka saya telah mengambil keputusan untuk menulis sebuah ebook khusus tentang cara mempromosikan dan menjual produk menggunakan fanpage.

Tetapi, sebelum saya mula menulis ebook tersebut, saya perlulah membuat eksperimen dan mengaplikasikan terlebih dahulu ilmu-ilmu yang ingin saya tulisa dan ajarkan di dalam ebook tersebut…

HASILNYA…..?

Saya telah cuba menjual beberapa produk saya dengan menggunakan kaedah pemasaran facebook fanpage sepenuhnya.. berikut adalah hasil yang saya perolehi…

BAGAIMANA SAYA MELAKUKANNYA…..?

Sebenarnya, ada beberapa perkara yang telah saya lakukan!

Namun, untuk memudahkan pemahaman anda, saya telah susun setiap perkara yang saya lakukan itu menjadi 8 langkah! Ianya supaya anda dapat mengikutinya dengan teratur dan mudah.

Berikut adalah 8 langkah yang telah saya susun untuk melonjakkan jualan produk menggunakan facebook fanpage!

LANGKAH 1 : PRODUK – NAK JUAL APA?

Perkara pertama yang perlu anda fikirkan ialah tentang produk. Apakah produk yang mahu anda jual? Apakah manfaat produk tersebut? Apakah masalah yang ia dapat selesaikan? Saya akan bantu anda fikirkan produk apa yang sesuai untuk anda jual secara online! Bukan sekadar 1 produk.. tetapi kita akan fikirkan produk-produk yang “berantai”.

Namun begitu, jika anda sudah mempunyai produk sendiri yang mahu dijual, anda mungkin boleh abaikan langkah ini.

LANGKAH 2 : PELANGGAN – NAK JUAL KEPADA SIAPA?

Ini adalah langkah yang paling kritikal! Jika anda tidak tahu siapa pelanggan anda, anda akan amat sukar untuk menjual produk anda.  Jadi, pada langkah ini, saya akan bimbing anda bagaimana untuk mengenalpasti dengan tepat, siapakah bakal pelanggan anda?

LANGKAH 3 : CARA BINA FANPAGE!

Pada langkah ini saya tunjukkan secara step-by-step bagaimana untuk membina fanpage. Bukan sekadar fanpage biasa-biasa.. tetapi fanpage yang kelihatan profesional dan mempunyai kadar engagement yang tinggi.

Ada 3 setting yang sangat penting apabila anda membina sesebuah fanpage. Saya tunjukkan kepada anda apakah setting tersebut dan bagaimana untuk melakukannya.

LANGKAH 4 : JANA LIKES

Mahu atau tidak, mempunyai sebilangan like adalah sangat penting sebagai “first impression” orang ramai terhadap fanpage anda. Jadi, saya tunjukkan kepada anda, bagaimana anda boleh membina & mengumpul like yang banyak dengan pantas!

Apa yang lebih penting, ianya bukanlah “like sampah”, tetapi saya tunjukkan anda bagaimana untuk mengumpul like yang berkualiti tinggi yang benar-benar mempunyai minat dengan produk jualan anda!

LANGKAH 5 : POST & ENGAGEMENT!

Ramai pemilik fanpage yang pening dan tiada idea tentang apa yang mahu di tulis atau di post pada fanpage mereka!

Jadi, pada langkah ini, saya tunjukkan anda 5 jenis post yang akan dapat menjadikan fanpage anda kelihatan menarik dan sekaligus mencipta engagement yang baik dengan follower-follower fanpage anda. Langkah ini penting untuk membina kepercayaan antara anda dan follower anda. Sebabnya… kebanyakkan orang selalunya lebih mudah membeli dengan orang yang mereka kenal dan percaya berbanding orang yang tidak dikenali.

LANGKAH 6 : XXXXXX XXXXXX

Saya terpaksa rahsiakan langkah ini. Tapi pada langkah ini, saya akan tunjukkan anda bagaimana untuk menaikkan like anda antara 10X hingga 100X ganda dari jumlah like fanpage yang anda sedia ada.

Ianya sangat penting untuk membolehkan anda mendapatkan jualan yang lebih banyak. Lebih banyak like yang anda miliki, bermakna lebih banyak bilangan prospek anda. Semakin banyak prospek anda, maka, semakin banyaklah kadar jualan yang boleh anda hasilkan!

LANGKAH 7 : IKLAN & LETUP!

Pada langkah ini, saya tunjukkan anda bagaimana untuk membuat post iklan yang mampu menarik perhatian follower-follower anda untuk membeli!

Ada 3 format post iklan yang boleh anda gunakan!¬† Iaitu… APSDA, ADSA atau ATSA!

Apakah itu? Saya akan terangkan dengan terperinci mengenainya!

Setelah anda membuat post iklan, anda perlu lakukan split testing.

Apakah yang perlu di “split” dan di “testing”kan? Berapa lama perlu buat split testing? Semuanya akan saya tunjukkan.

LANGKAH 8 : CONTACT, CLOSE & SHIP!

Langkah terakhir adalah langkah membuat jualan! Untuk langkah terakhir ini ada 6 fasa yang perlu anda lakukan untuk memastikan anda berjaya membuat jualan.

Apa yang menariknya, dalam langkah ini, saya bukan sekadar tunjukkan anda untuk menjual 1 unit produk anda kepada 1 pelanggan.. tetapi, bagaimana untuk menjual lebih dari 1 produk anda kepada pelanggan dan mereka berasa sangat gembira membelinya!

Itulah 8 langkah yang saya lakukan di dalam melonjakkan jualan saya dengan menggunakan facebook fanpage. Kesemua 8 langkah tersebut telah saya tuliskan secara terperinci dan jadikan ia sebuah ebook yang lengkap!

MEMPERKENALKAN…
EBOOK FANPAGE SUPERSTAR

Ebook ini ditulis berdasarkan pengalaman saya sendiri. Saya telah tulis dan susun kandungan ebook ini dalam bentuk langkah demi langkah. Ianya sangat praktikal dan mudah untuk diikuti.

Apa yang perlu anda lakukan, hanya ikut sahaja setiap langkah yang ditunjukkan!

123 Tips Jimat & Simpan Rm1000 sebulan dengan Mudah!

https://www.klikjer.com/members/idevaffiliate.php?id=8765_63_1_286

Duit Asyik Tak Cukup…. Atau Hanya Sekadar “Cukup-Cukup” Je Bila Sampai Hujung Bulan? Simpanan Pula Langsung Takde!

Adakah Anda Mahu Tahu, Bagaimana Cara Berjimat & Simpan Duit Hingga RM1,000 Sebulan? Mari Saya Tunjukkan Anda Bagaimana Untuk Melakukannya…

Kepada para sahabat yang sedang pening mengatur kewangan

Assalammualaikum & salam sejahtera!

Terlebih dahulu, izinkan saya memperkenalkan diri…

Saya Zahid… saya kini menetap di Gombak dan bekerja di sebuah agensi kerajaan yang terletak di tengah-tengah bandar Kuala Lumpur. Kehidupan di bandar sememangnya sangat mencabar. Lebih-lebih lagi bila cerita pasal bab kewangan.

Dengan kos sara hidup yang tinggi.. ditambah pula dengan kos tol, parking serta harga minyak yang selalu meningkat saban minggu. Ianya memerlukan saya betul-betul mengatur kewangan dengan sebaik mungkin.

Saya hanyalah pekerja biasa yang bergaji sekitar RM3,000 sahaja. Walaupun ianya nampak besar bagi sesetengah orang, tetapi, untuk kehidupan di bandar, pendapatan sebegitu adalah termasuk di dalam kategori miskin bandar.

Isteri saya pula tidak bekerja, bagi saya, perihal beban kewangan, biarlah saya sebagai suami yang tanggung sepenuhnya, manakala isteri pula memberikan tumpuan sepenuhnya menjaga dan mendidik 2 orang cahaya mata kami. Apatah lagi akhlak sebahagian remaja di bandar sangat merisaukan jika terdedah tanpa pengawasan ibu bapa.

Setiap Bulan, Duit Asyik Tak Cukup!

Walaupun saya telah sedaya upaya mengatur kewangan dengan sebaik mungkin, namun, boleh dikatakan, hampir setiap bulan… ada saja perkara-perkara yang diluar jangka berlaku!

Kereta rosak, kena saman trafik, anak sakit, peti ais rosak, hal-hal kecemasan dan terpaksa pulang ke kampung, bos hantar kerja outstation (walaupun boleh claim, tapi terpaksa guna duit sendiri dahulu).

Perkara-perkara sebegini menyebabkan peruntukkan perbelanjaan bulanan saya terganggu sehingga menyebabkan, saya terpaksa korek semula simpanan yang ada pada setiap bulan. Duit yang diperuntukkan untuk di simpan.. hanya dapat simpan sekejap sahaja, lepas tu, terpaksa keluarkan semula! Kalau tidak, dapur tak berasap dan anak tiada pampers dan susu!

Pernah Juga Cuba Buat Kerja & Bisnes Sambilan…..

Pernah juga saya mencuba-cuba untuk buat bisnes online secara sambilan, cuba-cuba jual barang kat mudah.my… buat dropship sikit, affiliate sikit dan beberapa lagi… ada lah juga dapat hasil sikit… tapi tak banyak. Mungkin disebabkan komitmen yang diberikan tidak begitu banyak dan mantap!.

Maklumlah, saya sering balik lewat, kadangkala, perlu outstation pula pada hari minggu atas urusan kerja.

Jadi, masa yang ada untuk buat kerja-kerja lain agak terhad.

Terfikir Nak Pinjam Ah Long….!

Pernah satu hari… wang di dalam dompet hanya tinggal RM30 sahaja dan gaji akan masuk 3 hari lagi. Saya betul-betul berharap, untuk tempoh 3 hari tersebut, tiada perkara-perkara yang di luar jangka akan berlaku.

Bila difikir-fikirkan, hampir begitulah kehidupan saya setiap bulan… asal tiba sahaja hujung bulan, duit dalam dompet sekadar cukup-cukup sahaja! Jika ada berlaku hal-hal kecemasan yang melibatkan wang! Nak tak nak, saya terpaksa keluarkan semula duit dari tabung haji ataupun pinjam duit dari kawan-kawan.

Pernah juga terlintas di fikiran saya untuk pinjam duit dari Ah Long…. tapi Alhamdulillah, saya belum sampai ke tahap sebegitu lagi.

Rasa Bengang & Nak Marah…!

Bila lihat harga minyak naik! Harga tol naik! Harga gula naik! Harga minyak masak pun naik!

Saya rasa macam nak marah sangat…! Tapi tidak tahu nak marah kepada siapa!

Nak marah bangla yang jaga pam kat stesyen minyak? Bukan dia yang tentukan harga minyak!

Nak marah awek yang jaga tol? Dia cuma kerja je.. tol tu bukan dia yang punya!

Nak marah cashier kat kedai runcit sebab gula & minyak naik harga? Mereka pun hanya bekerja kat situ je, bukannya mereka yang kawal harga minyak dan gula!

Jadi… nak marah siapa?…..

Lama Saya Termenung…

Bila difikir-fikirkan semula… memang saya tak boleh nak marah siapa-siapa!

Satu-satunya orang yang boleh saya marahkan.. ialah diri saya sendiri!

Semuanya salah saya sendiri…. saya yang tak kerja & cari pendapatan sungguh-sungguh! saya yang tak simpan duit! Saya yang tak kawal perbelanjaan saya betul-betul!

Sememangnya.. apa sahaja yang berlaku di sekeliling kita, seperti… harga minyak naik! harga tol naik! harga barang naik!….

Semuanya adalah di luar kawalan kita! Kita tidak boleh nak kawal perkara tersebut!

Satu-satunya benda yang boleh kita kawal… adalah diri kita sendiri!

Bagaimana kita mengurus dan mengeluarkan setiap helai duit di dalam dompet kita.. itulah perkara yang boleh kita kawal!

Mula Ubah Cara Hidup!

Disebabkan itu… maka, saya mengambil keputusan untuk mula mengubah cara hidup saya dengan lebih berjimat cermat.

Saya mula membaca pelbagai artikel, buku serta majalah berkaitan pengurusan kewangan. Malah, saya juga banyak berbual dan menerima banyak tips-tips yang praktikal dari kawan-kawan serta jiran-jiran tentang hidup berjimat cermat.

Banyak tips-tips yang saya perolehi itu, saya amalkan!

Alhamdulillah.. ianya menjadi dan memberikan hasil yang positif!

Setelah beberapa bulan saya amalkan tips-tips berjimat cermat yang saya perolehi dari pelbagai sumber tersebut! Saya mula dapat mengekalkan wang yang di simpan! (tidak lagi perlu korek semula)

Malah, apabila tiba hujung bulan, iaitu sebelum hari gaji! Saya masih lagi ada mempunyai wang di dalam dompet!

Hidup Lebih Tenang!

Saya kini rasa lebih tenang! Tidak lagi rasa tension dan nak marah-marah bila lihat harga minyak naik setiap minggu!

Bila nak balik kampung juga, saya sudah tidak rasa begitu tertekan seperti sebelum ini yang mana, apabila setiap kali mahu pulang ke kampung, mata asyik terbayang-bayang duit melayang sebab nak bayar kos minyak dan tol!

Duit simpanan di dalam bank juga semakin bertambah, walaupun pertambahan itu sedikit, namun ianya konsisten dan tidak lagi seperti sebelum ini yang asyik “masuk-keluar-masuk-keluar” sahaja.

Saya Terfikir…

Apabila saya mula nampak perubahan yang positif di dalam hidup saya!

Saya terfikir… alangkah baiknya jika saya dapat kongsikan ilmu tentang berjmat-cermat ini dengan orang lain! Saya pasti, ramai yang mengalami masalah yang sama seperti mana yang pernah saya alami!

Akhirnya… timbul di fikiran saya untuk menulis dan mencatatkan semua ilmu, tips serta pengalaman saya tentang hidup berjimat-cermat ini menjadi sebuah ebook! Saya percaya, tips-tips yang saya tuliskan di dalam ebook ini, serba sedikit akan dapat membantu dan mengubah kedudukan kewangan orang lain yang membacanya.

Maka.. dengan itu… terhasillah sebuah ebook…

123 Tips Mudah Berjimat Cermat Yang Mampu Membantu Anda Dalam Mengawal Kewangan Anda Dengan Lebih Berkesan