CINTAI ISTERI CARA RASULULLAH

cintai_isteri_cara_rasulullah_20-500x500

CINTAI ISTERI CARA RASULULLAH

Penulis : Isham Muhammad Asy-Syariff

“Dan ingatlah apa yang dibacakan di rumahmu daripada ayat-ayat Allah dan hikmah (sunnah nabimu). Sesungguhnya Allah Maha Lembut lagi Maha Mengetahui.” (al-Ahzab :: 34)

Senyuman yang manis dan sapaan penuh cinta adalah kelaziman Rasulullah SAW dalam berkomunikasi dengan para isterinya. Bahasa kasih ini menjadikan kehidupan rumah tangga Nabi Muhammad SAW begitu ideal dan romatik. Bahkan, saat timbulnya masalah-masalah keluarga, nabi berusaha menyelesaikannya dengan penuh kasih sayang. Cara kehidupan Nabi SAW memberikan kita gambaran tentang kehidupan rumah tangga baginda sebagai sesuatu yang perlu kita pelajari, teliti, renungi dan contohi kerana baginda adalah sebaik-baik teladan untuk semua Muslim yang mengharapkan keredaan Allah SWT dan akhirat.

Buku ini merupakan himpunan beberapa buah hadis sahih yang menjelaskan kepada kita tentang kehidupan Nabi SAW bersama isteri-isteri baginda. Ia berkaitan dengan cara Rasulullah SAW berinteraksi dengan isteri dan puteri-puteri baginda serta sikap Rasulullah SAW terhadap tindakan tertentu isterinya. Buku ini juga membincangkan tentang masalah-masalah umum yang berkaitan dengan kehidupan suami isteri seperti panduan perkahwinan dan pendidikan anak-anak. Ia juga berkaitan dengan keadilan dalam memperlakukan isteri-isteri serta cara menghadapi masalah-masalah suami isteri dan cara penyelesaiannya.

KLIK DISINI !!!

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s