Panduan Perakaunan

Adakah Anda Tercari-cari Kaedah Mudah Untuk Menguasai Ilmu Perakaunan???

Mahukah Anda Saya Tunjukkan Sebuah Panduan Yang Dapat Membantu Anda Menguasai Asas Perakaunan Dalam Masa
Yang Pantas Dan Berkesan?? Jangan Terkejut Jika Saya Katakan Anda Mampu Menguasainya Hanya Dalam Masa 5 Hari Sahaja!!!

Kini, Segala Masalah Anda Akan Dapat Diselesaikan Apabila Menggunakan Panduan Ini. Panduan Asas Yang Betul-betul Dapat Membantu Anda!!!


Assalamualaikum dan selamat sejahtera,
selamat datang diucapkan kepada anda!! Gembira dapat bertemu anda di sini..

Dari Laptop Penulis:

Anda mungkin mempunyai minat yang mendalam untuk mempelajari ilmu Perakaunan. Namun, niat anda mungkin terbantut disebabkan oleh masalah-masalah yang anda alami seperti berikut:

 • Tidak tahu dimana tempat yang mengadakan kelas perakaunan
 • Jadual kelas pembelajaran yang mungkin tidak sesuai dengan masa anda serta selalu bertembung dengan aktiviti harian anda yang lain.
 • Yuran kelas yang agak mahal
 • Suasana pembelajaran yang mungkin kurang selesa.
 • Tidak mempunyai buku rujukan yang tepat dan bersesuaian.
 • Sistem pembelajaran yang tidak berkesan dan tidak bersistematik.
 • Tidak menjumpai tenaga pengajar yang sanggup membimbing anda hingga berjaya.
 • dan masalah-masalah lain yang menyebabkan anda terpaksa melupakan sahaja niat anda untuk mempelajari ilmu perakaunan

Bila difikir-fikirkan balik, anda rasa bagaikan mahu mengundur diri, mahu berputus asa sehingga menanam niat yang anda tidak mahu lagi mempelajari ilmu perakaunan.

Anda risau, anda gelisah, anda buntu!!!
Lebih-lebih lagi bila memikirkan yang ilmu perakaunan ini sangat penting dalam hidup anda!!!

Akibatnya, jadilah seperti ini:

TAHUKAH ANDA???

 • Tahukah anda, ilmu perakaunan itu amatlah penting dalam perniagaan dan kehidupan anda?
 • Tahukah anda, sebenarnya anda mempunyai cara untuk mempelajari ilmu perakaunan dengan kos yang sangat murah dan berpatutan?
 • Tahukah anda, jika sekiranya anda tidak mempunyai ilmu perakaunan, anda akan menghadapi akibat yang sangat buruk seperti anda akan mengalami kerugian yang berganda-ganda dalam perniagaan anda dan anda kemungkinan besar diisytiharkan muflis?
 • Tahukah anda, masyarakat di Malaysia ramai yang suka untuk mencari ilmu tetapi ramai dalam kalangan mereka yang terlepas ilmu yang sangat berharga ini iaitu tidak lain dan tidak bukan ILMU PERAKAUNAN itu sendiri?
 • Tahukah anda, anda tidak perlu lagi untuk bersusah payah untuk masuk ke Intitut Pengajian Tinggi Awam(IPTA) dan Institut Pengajian Tinggi Swasta(IPTS) semata-mata untuk mempelajari ilmu yang tiada kaitan dengan kehidupan anda?? Saya pasti tidak semua daripada kita berpeluang untuk meneruskan pengajian di IPTA/IPTS yang terpilih!!

Situasi di atas cukup merisaukan anda semua. Begitu juga dengan saya sebelum ini. Namun setelah saya mengkaji dan mendalami ilmu perakaunan, saya mendapati rahsia ini patut didedahkan kepada umum. Banyak manfaat yang masyarakat Malaysia akan peroleh dengan pendedahan ekslusif saya ini. Produk yang saya maksudkan ini adalah:

EBOOK PANDUAN PERAKAUNAN

Sebuah ebook yang kaya dengan ilmu dan pengetahuan asas yang berkaitan dengan perakaunan.

Mengapa Anda Patut Memiliki Ebook Panduan Perakaunan Ini Kawan??

Sekali lagi saya ulang, tahukah anda, sekiranya anda membeli ebook panduan perakaunan ini, anda boleh menguasainnya hanya dalam masa yang singkat? Anda tidak perlu lagi melaburkan diri ke dalam mana-mana seminar yang belum tentu anda faham apa yang diajar sekiranya anda menghadiri dan buku-buku perakaunan lain yang sukar untuk difahami kerana isi kandungannya yang berjela-jela dan sangat tebal. Lagi satu, tidak banyak panduan yang berkaitan dengan asas perakaunan dalam bahasa melayu berada di pasaran. Jika adapun, bilangannya amatlah terhad wahai kawan!!!

TUNGGU DULU!!!!

Yang lebih hebat dan menariknya ebook ini ialah ianya boleh digunakan oleh semua pihak sama ada anda mempunyai latarbelakang perakaunan ataupun tidak. Selain itu, ebook ini sangat mudah untuk digunakan, dipelajari dan sememangnya amat berkesan. Saya pasti ianya akan menjadi pembelian anda yang berbaloi-baloi untuk tahun ini.

SEDARLAH WAHAI KAWANKU!!

Informasi merupakan sumber yang amat berharga selain wang ringgit. Walau bagaimanapun, dengan adanya maklumat sahaja ianya tidak mencukupi sekiranya anda tidak mempunyai pengetahuan untuk menggunakannya. Menyedari situasi ini, ebook panduan perakaunan ini ditulis untuk memperkenalkan ilmu asas perakaunan kepada pembaca yang tidak pernah atau yang pernah mengikuti kursus perakaunan di manamana institusi sebelum ini bagi membolehkan mereka memahami dan menggunakan ilmu dan maklumat perakaunan sama ada dalam perniagaan ataupun dalam kehidupan mereka. Kerumitan ilmu perakaunan ini telah cuba dipermudahkan agar setiap pembeli yang membeli ebook ini dapat terus mengaplikasikan ilmu perakaunan yang diajar.

Jika anda tidak percaya lagi, saya akan dedahkankepada anda keistimewaan ebook panduan perakaunan ini!!!!

3 Sebab Mengapa Anda Perlu Membeli Ebook Panduan Perakaunan ini:

1) Kehebatan Maklumat Perakaunan yang ingin disampaikan.
Anda akan didedahkan dengan kekuatan ilmu yang ada yang berkaitan dengan perakaunan. Saya pasti maklumat ini anda tidak akan peroleh melainkan jika anda sendiri membeli ebook Panduan Perakaunan ini. Berdasarkan pengalaman saya, terdapat banyak buku-buku perakaunan di pasaran. Tetapi sayangnya kebanyakannya adalah dalam bahasa Inggeris. Oleh itu, saya berpendapat dengan kemunculan ebook Panduan Perakaunan ini dapat memberi sinar bahagia kepada pencinta perakaunan dan kepada mereka yang teringin belajar perakaunan. Percayalah
wahai kawanku.

2) Harganya yang berpatutan
Ada orang mengatakan saya gila apabila menetapkan harga yang cukup murah untuk dibeli. Bayangkan saya terpaksa membayar RM1500 untuk membayar yuran kursus perakaunan yang saya sertai dan anda pula membeli dengan harga yang amat tidak masuk akal. Jika anda tidak mengambil peluang ini, saya tidak tahu apa lagi yang ingin dikatakan. Ianya terpulang kepada anda, sejauh mana anda mampu melabur untuk mengubah hidup anda untuk mendapatkan ilmu perakaunan yang sangat berharga ini. Cepat dapatkan sekarang sebelum saya berubah fikiran untuk menaikkan harga tersebut dua kali ganda selepas ini. Saya tidak bermain-main dalam hal ini kerana ebook ini betulbetul berkualiti kawan.

3 )Bonus Yang Hebat!
Ya, mengapa saya cakap begitu kerana saya ada tawarkan bonus yang cukup membuatkan anda cepat-cepat menyambarnya iaitu Bonus Ebook Buat Duit Dengan Perakaunan dan bonus-bonus lain yang orang betul-betul berguna pada setiap pembeli ebook saya ini. Bonus ini saya dedahkan eksklusif kepada anda bakal pembeli ebook Panduan Perakaunan saya.

Saban hari kita dihidangkan dengan pelbagai masalah yang berlaku di negara kita. Contohnya, kadar inflasi dan kadar pengangguran yang kian meningkat saban tahun. Situasi ini menyebabkan ramai pihak terutamanya graduan yang baru selesai menamatkan Diploma atau Ijazah berasa cemas untuk menghadapi situasi ini. Mungkin dengan pembelian ebook Panduan Perakaunan ini, anda mampu untuk tersenyum sehingga ke hari tua kerana pelaburan anda yang tidak seberapa ini membuahkan hasil yang lumayan.

Jadi!!! Usah berlengah lagi!!!
Buat pesanan anda sekarang juga!!!!

MEMBANTU SAYA DALAM PERNIAGAAN!

Saya sudah pun mendapatkan ebook ini dan ianya betul-betul membantu saya dalam perniagaan dan kehidupan saya. Sekiranya anda mahukan sebuah produk yang mempunyai maklumat dan pengetahuan berkaitan dengan asas perkaunan yang menarik, harga yang berpatutan dan bonus yang betul-betul berguna, saya sarankan anda mendapatkan ebook Panduan Perakaunan ini. Saya pasti pelaburan anda untuk membeli ebook ini akan menjadi satu pelaburan yang menguntungkan untuk anda. Percayalah. Terima kasih Bashier di atas ebook anda ini. Teruskan usaha anda!!!

Tuan Yusnizam Yusoff
Pelopor Industri Tuisyen
http://www.MasterYus.com

 

TIDAK BOSAN BELAJAR AKAUN MENERUSI EBOOK INI!

Rasa macam nak melompat je saya apabila hanya dalam masa beberapa hari saya berjaya mempelajari perkataan-perkataan asas perakaunan. Ianya betul-betul berkesan apabila saya menggunakan ebook ini. Terima kasih bashier kerana memperkenalkan ebook ini. Insyaallah saya juga akan memberitahu kepada rakan-rakan saya yang lain agar mendapatkan ebook ini dengan segera kerana ianya benar-benar membantu. Satu lagi yang menarik, saya tidak pernah berasa bosan apabila menggunakan ebook ini. Ianya betul-betul menarik perhatian saya untuk terus belajar asas perakaunan menggunakan ebook ini dari semasa ke semasa. Selepas ini, saya akan cuba mengaplikasikannya ke dalam kehidupan saya pula.

27383_1785411076_9980_n.jpg

Muhammad Hariadi
Rakan Facebook

Apakah kelebihan-kelebihan yang akan anda perolehi daripada ebook Panduan Perakaunan ini???

 • Ia ditulis di dalam bahasa yang mudah difahami iaitu Bahasa Melayu untuk menjadikannya ebook paling mudah difahami dan berkesan.
 • Ia memberi gambaran jelas tentang perakaunan serta penggunaanya dalam kehidupan seharian.
 • Ia memberikan ilmu pengetahuan serta asas-asas dalam perakaunan yang wajib difahami oleh semua masyarakat.
 • Setiap pembeli ebook Panduan Perakaunan ini akan dapat memantapkan lagi penghayatannya terhadap ilmu perakaunansama ada secara teori mahupun praktikal.
 • Ebook Panduan Perakaunan ini amat baik dan memberi peluang kepada sesiapa sahaja dalam mengejar impian mempelajari Perakaunan berdasarkan teknik-teknik yang betul.
 • Ia dapat menjawab segala persoalan anda yang tidak dapat diselesaikan selama ini terutama bagi mereka yang sedang mempelajari Perakaunan. Sudah pasti ia menepati dan dapat memenuhi kehendak pembelajaran anda.
 • Ebook Panduan Perakaunan ini boleh dijadikan panduan untuk mengajar anak-anak anda belajar perakaunan sejak kecil lagi di rumah anda sendiri. Anda boleh membantu anak-anak anda mempelajari Perakaunan menggunakan ebook ini. Pastinya ia amat menyeronokkan.
 • Bagi golongan ibu bapa yang berhasrat untuk menghantar anak-anak mereka melanjutkan pelajaran dalam bidang perakaunan, mereka perlu mendapat ebook Panduan Perakuanan ini.
 • Dengan adanya ebook Panduan Perakaunan ini, anak-anak anda akan dapat menguasai Perakaunan dengan mudah sebagai persediaan melanjutkan pelajaran.
 • Ebook Panduan Perakaunan ini juga menjadi pencetus kepada bidang-bidang ilmu yang lebih luas seperti ilmu berkaitan dengan perniagaan dan seterusnya mengingkatkan penghayatan pembaca terhadap ilmu ini.
 • Disebabkan itu, Ebook Panduan Perakaunan ini dapat memenuhi apa yang diinginkan oleh orang-orang melayu dan sesiapa sahaja yang ingin mempelajarinya walaupun tiada asas langsung di di dalam Perakaunan.
 • Ia adalah kesinambungan daripada usaha-usaha saya untuk mendidik masyarakat Malaysia berkaitan dengan ilmu perakaunan ini.
 • Semestinya ia menjimatkan masa dan tenaga anda untuk belajar ilmu asas perakaunan ini.

Hanya RM30 sahaja untuk “Ebook Panduan Perakaunan” ini yang sukar anda peroleh di pasaran terbuka! Cepat! Dapatkan salinan anda sekarang juga!. Bertindaklah sekarang!!!!

BERITA BAIK UNTUK ANDA!!!

Jika anda berminat untuk mendapatkan ebook saya ini, anda juga akan mendapat beberapa bonus saya yang lain iaitu:

Ebook Panduan Buat Duit Dengan Perakaunan.

Ebook ini ditulis khas untuk anda pembeli ebook Panduan Perakaunan. Ianya mengandungi beberapa langkah penting untuk anda buat duit dengan bidang perakaunan ini. Ianya ditulis berdasarkan pengalaman saya sendiri dan panduan ini merupakan rahsia yang saya simpan untuk diri saya sendiri. Kini, rahsia ini dibongkarkan agar anda dapat menjana wang dengan pantas melalui bidang perakaunan ini.


Ebook 5 Syarikat Utama dan 5 Badan Perakaunan di Malaysia.

Ebook ini merupakan sebuah informasi yang sangat penting terutamanya kepada mereka yang ingin serius dalam bidang perakaunan. Ramai orang yang belum tahu apakah firma utama yang terlibat dalam bidang perkaunan ini serta 5 badan  perakaunan yang wujud di Malaysia. Kini, sekali lagi rahsia dibongkarkan. Anda pasti berasa gembira nanti selepas mengetahui rahsia ini.


Ebook Career Guide.

Ebook setebal 130 muka surat ini adalah satu pendedahan ekskusif daripada pihak Jobstreet.com sendiri kepada mereka yang ingin mendapatkan peluang pekerjaan. Pelbagai informasi yang berguna anda boleh peroleh dengan ebook ini. Ianya berguna kepada anda dan sesiapa sahaja yang teringin bekerja dalam pelbagai sektor pilihan anda termasuk di dalam sektor perakaunan.


Ebook Basic Accounting.

Ebook ini adalah ebook berbahasa Inggeris. Saya pasti anda akan teruja kerana anda akan mengetahui asas-asas, istilah-istilah dan perkataan-perkataan penting perakaunan di dalam bahasa Inggeris. Ebook ini juga boleh menjadi panduan untuk anda pada masa kini dan pada masa hadapan dan semestinya saya berikan percuma untuk anda.

Untuk pengetahuan anda, bonus-bonus ini sahaja bernilai RM357!!! Tetapi anda akan mendapat percuma sekiranya anda membeli
ebook Panduan Perakaunan ini. Wah!!, menarik sungguh bonus-bonus ini, tempah ebook ini sekarang dan dapatkan semua bonus ini daripada saya.

Sahabat Perakaunan Anda


Ahmad Bashier Bin Muhammad Afifi
http://www.facebook.com/ahmadbashier
admin@panduanperakaunan.com
P/S: Jika anda membelikan ebook ini untuk anak anda. Saya percaya pelaburan tersebut adalah tepat sekali

P/S/S: Cuba anda bayangkan dengan pelaburan anda yang sedikit, anda mampu untuk menyelamatkan wang dan tenaga anda datipada rugi kerana cuba mencari ilmu perakaunan menggunakan medium yang lain
P/S/S/S: Orang yang ingin melihat kejayaan dan ingin berjaya perlu bertindak sekarang. Tanpa tindakan bermakna anda masih belum mahu melihat dan mengaplikasikan ilmu asas perakaunan ini Saya pasti dengan bayaran yang berpatutan, ianya adalah sangat berbaloi-baloi. Saya jamin anda akan berpuas hati.

 

 

Advertisements

2 comments on “Panduan Perakaunan

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s