Rahsia Unit Trust – Khairul Arifin

Ketahui Teknik Memaksimakan Keuntungan Pelaburan Unit Amanah Anda Sehingga 3X Ganda Lebih Daripada Apa Yang Anda Perolehi Sekarang Ini!

Perhatian Kepada Agen Unit Amanah Serta Pelabur-Pelabur Unit Amanah!

Ketahui Teknik Memaksimakan Keuntungan Pelaburan Unit Amanah Anda Sehingga 3X Ganda Lebih Daripada Apa Yang Anda Perolehi Sekarang Ini!

Assalammualaikum & Salam Sejahtera Sahabat Pelabur…

Bilakah kali terakhir anda menyemak status dan penyata pelaburan unit amanah anda? Bilakah pula kali terakhir anda menghubungi agen pelaburan unit amanah anda dan bertanyakan kepadanya tentang pelaburan anda?

Jika ianya adalah 6 bulan yang lalu….. atau 1 tahun yang lalu.. maka, berkemungkinan besar, wang yang anda laburkan di dalam pelaburan unit amanah itu, tidak bekerja dengan keupayaannya yang maksimun. Sekaligus, memberikan anda kadar pulangan yang “biasa-biasa” sahaja…

Atau silap haribulan.. mungkin rugi pula!

Usah Bergantung Kepada Agen!

Ramai pelabur yang menyerahkan bulat-bulat wang pelaburan mereka kepada agen. Apa dana yang mahu dibeli? Bila masa dana mahu dibeli? Semuanya diserahkan kepada agen.

Tahukah anda?… Kebanyakkan agen unit amanah, tidak begitu peduli tentang pelaburan anda. Satu-satunya perkara yang sangat mereka ambil “peduli”.. ialah tentang komisyen mereka!

Tahukah anda?… Seringkali, agen akan menyajikan dana-dana yang tidak “perform” kepada bakal pelabur. Ini disebabkan, sebahagian daripada dana-dana tersebut memberikan komisen yang lebih tinggi berbanding dana-dana lain.

Tahukah anda?… Ramai agen yang hanya bergantung kepada brochure dan publikasi yang dibekalkan oleh syarikat unit trust mereka. Jadi segala keputusan dan pilihan yang diberikan oleh agen kepada anda kadangkala tidak tepat, maklumat yang sudah “expired”, “outdated” dan tidak memuaskan hati bakal pelanggan.

Jadi usah lagi bergantung harap 100% kepada agen anda lagi..

Maksimunkan Keuntungan Pelaburan
Unit Trust Anda!

Tahukah Anda? Potensi keuntungan melabur di dalam pelaburan unit trust sebenarnya, adalah sangat besar, malah ianya boleh memberikan pulangan keuntungan sehingga 3 KALI GANDA lebih banyak daripada pelaburan di ASB, EPF ataupaun FIXED DEPOSIT.

Perbandingan Pulangan Keuntungan Pelaburan
Nota : Purata pulangan setahun apabila melabur dalam tempoh 10 tahun dalam tiap-tiap jenis pelaburan. Purata pulangan adalah bergantung kepada keadaan pasaran, masa masuk dan keluar daripada pelaburan dan tahap risiko tiap-tiap pelaburan

Terdapat 2 syarat untuk memperolehi keuntungan yang tinggi di dalam pelaburan unit trust. Iaitu..

Melabur di dalam FUND YANG TERBAIK dari segi pulangan
MASA YANG TEPAT untuk membeli atau menjual.
Kaedah memaksimunkan keuntungan ini, saya berikan nama sebagai “Kaedah MTS”. Ianya satu kaedah pelaburan yang sedikit unik tetapi terbukti berkesan.

Apa Itu Kaedah MTS?

Kaedah MTS adalah satu kaedah untuk menentukan “FUND YANG TERBAIK” dan juga “MASA YANG TEPAT” untuk melabur di dalam unit trust. Jika anda mampu menguasai 2 syarat ini, insyallah, keuntungan pelaburan anda akan menjadi berlipat kali ganda.

Apakah kaedah MTS ini? Apakah Fund yang terbaik untuk dipilih? Bilakah masa yang tepat untuk melabur? Bagaimana untuk melakukan kaedah MTS ini?

Semuanya telah saya tulis dan muatkan di dalam ebook dibawah..

Apakah Isi Kandungan & Manfaat Yang Terdapat Di Dalam Ebook Ini?

Menerusi ebook ini, anda akan didedahkan dengan…

Perbezaan & persamaan diantara pelaburan unit trust dan pasaran saham.

Bagaimana untuk menterjemah carta indeks pasaran saham bagi mengetahui arah sebenar pergerakkan pasaran saham samaada turun (downtrend) atau naik (uptrend) . Perkara ini sangat penting untuk menentukan masa yang sesuai untuk anda melabur di dalam unit trust.

Anda akan didedahkan dengan kaedah ringkas memilih dana saham terbaik yang sedang mengalami peningkatan yang memberangsangkan berbanding dana-dana yang lain .

Apakah kriteria-kriteria yang perlu dilihat dan dinilai sewaktu memilih dana pelaburan.

dan banyak lagi..
Siapa Saya?

Nama saya Khairul Arifin Selamat, saya telah berkecimpung di dalam pelaburan saham sejak tahun 2006 lagi. Selepas berjaya menjana keuntungan yang agak banyak di pasaran saham. Saya telah menghasilkan sebuah ebook yang diberi judul “SistemSaham.com”. Ianya tentang teknik yang sistematik untuk melabur di pasaran saham dan sambutan terhadap ebook tersebut sangat menggalakkan.

Selepas itu, pada tahun 2009, saya telah menceburkan diri pula di dalam bidang pelaburan Unit Amanah ( Ya! saya juga masih aktif dalam pasaran saham). Saya telah mendaftar sebagai salah seorang Agen Pelaburan Unit Amanah pada tahun tersebut.

Menggunakan kemahiran yang saya miliki di dalam pelaburan saham, saya telah membuat analisa pada dana-dana unit amanah yang ada, dan telah membuat pelaburan ke dalam dana yang terbaik mengikut analisa saya.

Namun begitu, teknik pelaburan saya di unit amanah adalah sedikit berbeza berbanding agen-agen pelaburan unit amanah yang lain.

Saya telah menggunakan kaedah MTS untuk pelaburan saya di Unit Amanah. Hasilnya, saya telah berjaya meningkatkan hasil keuntungan saya. Dibawah adalah graf yang telah saya rekodkan bagi pelaburan saya di Unit Amanah.

Hasil Pelaburan di Unit Amanah

Ianya 9% lebih tinggi jika dibandingkan dengan indeks pasaran saham pada tempoh yang sama.

Indeks Pasaran Saham Bursa Malaysia

Jadi, apa yang saya tulis di dalam ebook ini bukanlah sebuah teori rekaan, ianya adalah teknik berkesan yang saya sendiri gunakan untuk menggandakan kadar pulangan pelaburan unit amanah saya, dan juga pelaburan unit amanah pelanggan-pelanggan saya.

Untuk Siapakah Ebook Ini?

Ebook ini bukanlah sesuai untuk semua orang, ianya hanya sesuai untuk mereka yang seperti dibawah..

Golongan yang baru nak memulakan pelaburan di dalam Unit Amanah / Unit Trust

Golongan yang sudah melabur di dalam unit amanah, tetapi hasil tidak begitu memberangsangkan

Agen-agen unit amanah yang ingin menambahkan ilmu dan sekaligus menyakinkan prospek

dengan kebijaksanaan anda menguruskan wang pelaburan mereka.

Serta… sesiapa yang inginkan wang bekerja untuk mereka.

Apa Kata Pakar Kewangan Tentang Ebook Ini?

Mereka yang mengenali dari saya tentu tahu berkenaan buku hardcopy saya Rahsia Melabur Unit Amanah di mana saya ada mengupas pelbagai strategi pelaburan Unit Trust.

Tetapi En Khairul telah membuktikan bahawa ada satu strategi lagi lebih berkuasa umpama “viagra”. Saya guna perkataan “bukti” kerana beliau telah mengujinya sebelum ini sendiri terhadap pelaburannya. Tapi saya khuathir tidak ramai yang akan mengambil peluang keemasan ini untuk belajar kerana semua pelabur yang berjaya biasanya mempunyai empat sikap iaitu sabar, fikiran terbuka, sanggup buat kerja dan tidak mengikut sahaja nasihat penasihat atau tindakan pengurus dana.

Ramai pelabur unit amanah yang saya kenal tidak mempunyai sikap di atas sehingga menerima sahaja pulangan ala kadar dari pelaburan mereka. Siapa kata pelaburan unit amanah tidak menguja?
Halusi teknik beliau sebelum En Khairul akhirnya sedar bahawa dia sepatutnya tidak mendedahkan ilmu ini kepada umum.

Sunthara Segar RFP
Sijil Perancangan Kewangan Islam, BEng(Hons) UKM
Penulis Buku – buku Kewangan, Pendidik Kemahiran Kewangan dan
Fasilitator Seminar Kewangan
http://www.suntharasegar.com

Berapakah Harga Ebook Ini?

Untuk sesebuah ebook yang berkaitan pelaburan, ia selalunya diletakkan pada harga yang tidak kurang daripada RM80. Ini kerana, ilmu yang terkandung di dalamnya, akan dapat memberikan pulangan beratus-ratus kali ganda kepada pembacanya. Oleh itu, harga ebook yang bernilai RM80 adalah sangat kecil nilainya berbanding pulangan yang akan diperolehi..

Tetapi bagi ebook “Rahsia Unit Trust” ini, ianya sedikit unik, harganya..

BUKAN RM80

BUKAN RM60

BUKAN RM50

Tetapi, hanya.. RM27 Sahaja!

Ini sememangnya tawaran yang sangat “hilang akal” dari saya. Saya meletakkan harga ebook ini yang serendah ini adalah kerana saya mahukan lebih ramai orang celik tentang pelaburan unit amanah ini yang sememangnya, mampu memberikan pulangan yang setanding, malah lebih hebat lagi, jika dilakukan dengan teknik yang betul.

Yang Benar

Khairul Arifin Selamat
Khairul Arifin Selamat
013-3941239 (SMS Only)

P/s:- Usahlah berlengah lagi, dapatkanlah ebook ini segera sebelum saya menukar fikiran untuk menaikkan harganya.

P/p/s:- Pelaburan anda sebanyak RM27 untuk mengetahui teknik ini adalah tersangat-sangat kecil berbanding potensi pulangan yang akan anda perolehi apabila mengamalkan teknik yang diajarkan di dalam ebook ini.

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s